- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Patronii de la mare pun sancțiuni pe orice! Suma uriașă pe care o vei plăti dacă vei strica aceste lucruri pe plajă

04 Aug, 12:03 • Bugiu ⁠Ana Maria
De curând, Asociația pentru Protecția Consumatorilor a arătat ce sancțiune pot primi românii care merg la plajă și închiriază un simplu șezlong. Sumele sunt uriașe!
Patronii de la mare pun sancțiuni pe orice! Suma uriașă pe care o vei plăti dacă vei strica aceste lucruri pe plajă

De curând, Asociația pentru Protecția Consumatorilor a arătat ce sancțiune pot primi românii care merg la plajă și închiriază un simplu șezlong. În campania lor de conștientizare a faptului că litoralul românesc este un domeniu public, au arătat cât de departe au ajuns „afaceriștii” care au transformat nisipul în profit în vara anului 2024. Nu doar că plătești enorm pentru a avea un loc în care să stai să te bronzezi, dar ți se cere și o mică avere dacă strici ce ai închiriat cu ziua, transmite bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Pericolul îngrozitor din cremele de plajă. Președinte InfoCons: ”30% sunt în sistemul de alertă”

foto: prețuri plajă

Suma uriașă pe care o vei plăti dacă vei strica aceste lucruri pe plajă

Dacă strici măsuța de plastic, te va costa 50 de lei. Pentru șezlong, vei plăti 160 de lei.

Cea mai mare sancțiune o vei primi dacă vei strica umbrela. Vei scoate din buzunar 1.200 de lei!

Din punct de vedere legal, nu există nicio justificare

Din punct de vedere legal, nu există nicio justificare pentru care să te pună cineva să plătești 1.200 de lei pentru o simplă umbrelă. Contravaloarea obiectului ar putea fi achitată, cu intervenția autorităților, dar ar fi nevoie de dovezi.

Problema acestei situații este, de fapt, faptul că nu vrei primi bon nici pentru inchirierea acestor bunuri, nici pentru sancțiunile plătite. Prea rare sunt cazurile în care sunt patroni corecți pe plajă încât să poată fi amintite.

Astfel, în lipsa unor dovezi clare și mai ales a unui bon fiscal, nimeni nu vă poate obliga să suportați o asemenea sancțiune.

Te-ar putea interesa și: Mersul la mare în România, un lux. Cât costă să îți pui cearșaful pe plajă în Mamaia Nord