- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pericol alimentar în România! Mii de ouă cu Salmonella și zeci de kilograme de carne, retrase urgent de la comercializare!

14 Oct, 11:53 • Bugiu ⁠Ana Maria
Inspectorii DSVSA au retras de la comercializare 4.380 de ouă contaminate cu Salmonella și au confiscat 30 de kilograme de carne. Controalele au scos la iveală neregulile!
Pericol alimentar în România! Mii de ouă cu Salmonella și zeci de kilograme de carne, retrase urgent de la comercializare!

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău au efectuat retrageri importante de produse alimentare neconforme.

În urma controalelor din luna septembrie, au confiscat 30 de kilograme de carne și au retras de la comercializare 4.380 de ouă de consum dintr-un lot contaminat cu Salmonella enteritidis.

Te-ar mai putea interesa și: Produse pline de Salmonella scoase la vânzare în marketurile din România. Alertă ANSVSA

foto: salmonella

Pericol alimentar în România! Mii de ouă cu Salmonella și zeci de kilograme de carne, retrase urgent de la comercializare!

În luna precedentă, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a efectuat controale la 388 de operatori economici, acoperind întregul lanț de producție și comercializare.

Inspectorii au verificat respectarea condițiilor de igienă, procedurile de trasabilitate a produselor, implementarea programelor de autocontrol și corectitudinea etichetării produselor.

„În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele neconformităţi: lipsa verificării stării de sănătate, neefectuarea acţiunilor de dezinfecţie/dezinsecţie/deratizare, lipsa monitorizării temperaturii din spaţiile frigorifice, deficienţe de depozitare şi manipulare a produselor alimentare, deficienţe structurale. Urmare a acestor neconformităţi au fost aplicate 16 amenzi contravenţionale în valoare totală de 55.400 lei şi 39 avertismente.

A fost aplicată o Ordonanţă de suspendare a activităţii la un laborator de cofetărie/patiserie unde au fost constatate deficienţe structurale şi s-au confiscat 30 de kilograme de carne şi produse din carne de la un restaurant din cauza lipsei etichetării”, informează DSVSA Buzău.

Inspectorii au prelevat 127 de probe de produse alimentare pentru a verifica conformitatea acestora cu reglementările legale. Analizele de laborator efectuate nu au indicat nicio probă cu rezultate neconforme.

„În perioada menţionată, DSVSA Buzău a intervenit pentru soluţionarea a trei alerte alimentare primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, fiind retrase de la comercializare 4.380 de bucăţi de ouă de consum dintr-un lot la care s-a detectat Salmonella enteritidis”, a transmis sursa citată.

În aceeași perioadă, DSVSA a gestionat 13 notificări de neconformitate primite prin Sistemul de Asistență și Cooperare Administrativă, intervenind pentru a soluționa aceste probleme.

Te-ar mai putea interesa și: ANPC a descoperit produse din pui cu Salmonella, în mai multe magazine din țară. S-au dat amenzi de peste 45.000 lei