- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pericolul din alimentele congelate! Ce nu ar trebui să cumpărați, conform medicilor

22 Sep, 08:10 • Bugiu ⁠Ana Maria
Lista alimentelor congelate pe care nu trebuie să le mai cumperi niciodată. Ce recomandă medicii să nu mai consumi.
Pericolul din alimentele congelate! Ce nu ar trebui să cumpărați, conform medicilor

Specialiştii în nutriţie şi medicii avertizează asupra unor produse care ne pun sănătatea în pericol. Astfel, aceştia au realizat o listă cu alimentele congelate pe care nu ar trebui să le cumperi vreodată, potrivit bugetul.ro.

Produsele congelate sunt mai ieftine și mai ușor de gătit, de aceea sunt printre primele opțiuni ale oamenilor care nu au timp să gătească.

Te-ar mai putea interesa și: Alertă națională! 34 de tone de alimente congelate periculoase în România. ANPC retrage peste 27 de tone din magazine!

foto: pericol alimente congelate

Pericolul din alimentele congelate! Ce nu ar trebui să cumpărați, conform medicilor

Unele alimente congelate conțin niveluri ridicate de sodiu, grăsimi săturate și zahăr adăugat, dar au un conținut scăzut de nutrienți.

Nutriționiștii, inclusiv Signe Svanfeldt de la Lifesum, avertizează că consumul excesiv al acestor produse poate crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate.

Alimentele bogate în sodiu și grăsimi săturate sunt deosebit de problematice, deoarece, atunci când sunt consumate în cantități mari, pot contribui la dezvoltarea acestor afecțiun. Trebuie să limităm consumul acestor alimente și să ne concentrăm pe opțiuni mai sănătoase.

„Există o mulțime de opțiuni grozave, pline cu nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure.

Cu toate acestea, există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi săturate și zahăr adăugat.

Ar trebui să ne propunem să le mâncăm în cantități mai mici, deoarece s-a demonstrat că un aport ridicat de aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate.

Acestea sunt bogate în sodiu și grăsimi săturate, care dacă sunt consumate în cantități excesive sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a precizat Signe Svanfeldt, nutriţionist la Lifesum.

Fructele congelate sunt deosebit de problematice, acestea conținând până la de 11 ori mai mult zahăr decât fructele proaspete.

Există și fructe congelate „mai sănătoase”, adică acelea care nu conțin zahăr adăugat. Rolul congelării constă în încetinirea reacțiilor enzimatice și în prelungirea timpului necesar pentru degradarea acestora.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă includerea fructelor și legumelor în dieta zilnică pentru reducerea riscului de îmbolnăvire, dar și să alegem corect alimentele congelate.

Te-ar mai putea interesa și: Alimentele care au avut cele mai mari scăderi de preț luna trecută. Indicele global a scăzut uşor