- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pescobar, gest frumos pentru românii plecați la muncă în Londra. Ce sumă a scos din buzunar patronul de la Taverna Racilor pentru ei

09 Aug, 14:26 • Cornel Ghimeșan
Paul Nicolau, alias Pescobar, și-a anunțat fanii, cu câteva zile în urmă, că pleacă în afara țării ca să-și extindă afacerea la nivel internațional.
Pescobar, gest frumos pentru românii plecați la muncă în Londra. Ce sumă a scos din buzunar patronul de la Taverna Racilor pentru ei

Pescobar s-a pozat din Londra, unde a fost foarte generos cu toți cei cu care s-a întâlnit. A schimbat câteva vorbe cu un român aflat la muncă în Marea Britanie, pe care omul de afaceri l-a oprit ca să facă o fotografie împreună. La scurt timp a mai apărut un bărbat din Republica Moldova care a dorit, de asemenea, să imortalizeze momentul întâlnirii cu afaceristul. Pescobar a scos bani din buzunar și le-a dat celor doi, iar la final le-a spus că urmează să dechidă un restaurant în Londra în două luni.

Citește și 150 de noi locuri de muncă odată cu lansarea Primark pe piața din Timișoara. „Există inclusiv posibilitatea de a lucra part-time pentru tineri”

Dialogul dintre Pescobar și românii din Londra:

Pescobar: Mă urmărești pe Instagram?

Tânărul român: Da, da!

Pescobar: 60. Sunteți doi, rotunjesc în favoarea voastră.

Tânărul moldovean: Eu sunt moldovean din Republica Moldova.

Pescobar: Te cred, nu-mi mai arăta, nu mai contează. Deschid într-o lună, două maxim. Aici, în centru.

Pesobar a plecat în Londra ca să vadă mai multe locații unde și-ar putea deschide un nou restaurant. Vrea să-și extindă afacerea și în străinătate, așa că e foarte implicat în tot acest proces. După ce s-a relaxat în vacanță în Grecia, Pescobar a revenit cu forțe proaspete și a trecut direct la treabă. A ales Anglia, care îi e familiară fiindcă cu ani în urmă a lucrat într-un oraș din estul țării.

Pe vremea aceea, Pescobar avea 19ani și trăia într-o rulotă, în timp ce încerca din răsputeri să facă bani ca să-și despășească condiția. S-a angajat la o fermă de flori și a fost spălător de vase. Apoi, i-a apărut în minte dorința de a-și deschide o afacere. În 2015 a făcut o fermă de raci, iar acum are câteva restaurante de succes în România, care se bucură de multă notorietate.

„Am început afacerea cu raci acum 8 ani după un search pe Google: idei de afaceri. A fost extraordinar de greu deoarece totul a început fără bani, iar când faci afaceri fără bani, faci slalom în a găsi soluţii. La început aveam un singur angajat şi anume eu. Acum vând anual peste 150.000 de porţii de mâncare la restaurant şi în online, prin platforma Fish To Door, şi am încheiat anul cu 22.000 de colete trimise către clienţi”, a spus Pescobar, în podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoroiu”.

Citește și Cum afectează „frauda prietenoasă” comercianții. Sunt din ce în ce mai multe dispute de plată și abuzuri ale consumatorilor

 

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult