- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Peste 70.000 de conturi au fost șterse de către Meta. Aveți mare grijă la următoarele situații

25 Jul, 11:34 • Bugiu ⁠Ana Maria
Compania Meta anunță că a șters peste 70.000 de conturi de Facebook și Instagram. Vor urma și altele în viitor.
Peste 70.000 de conturi au fost șterse de către Meta. Aveți mare grijă la următoarele situații

Compania Meta a anunțat recent că au fost șterse peste 7.000 de conturi de Facebook și aproximativ 63.000 de conturi de Instagram, care fuseseră create pentru a face escrocherii, pentru a șantaja și a abuza oamenii, potrivit fastcompany.com.

Te-ar putea interesa și: Comisia Europeană declară război platformelor Facebook și Instagram! Meta, suspectă de încălcarea Actului legislativ privind serviciile digitale

foto: meta

Meta a șters peste 70.000 de conturi folosite de escroci

Compania  a publicat recent rezultatele operațiunii de „curățare” a platformelor sociale. Se pare că în Nigeria au fost șterse circa 63.000 de conturi folosite de către escroci pentru a șantaja și abuza psihic cetățenii din lumea vestică, mai ales americanii.

Pe Facebook, au fost șterse până la 7.200 de astfel de conturi, folosite pentru a șantaja sexual utilizatorii rețelei.

Este un număr tot mai mare de infracțiuni online în care escrocii folosesc conturi false pentru a păcăli victimele în vederea distribuirii de fotografii nud, pentru a le stoarce de bani.

„Sextorsiunea financiară este o crimă îngrozitoare care poate avea consecințe devastatoare. Echipele noastre au o experiență profundă în combaterea acestei crime și lucrează îndeaproape cu experți pentru a recunoaște tacticile pe care le folosesc escrocii, pentru a înțelege cum evoluează și pentru a dezvolta modalități eficiente de a le opri”, a scris compania.

Potrivit FBI, cel puțin 20 de minori s-au sinucis, din 2021, după ce au căzut victime ale acestor escrocherii, care vizează, în special, băieți adolescenți. Un raport recent al organizației non-profit Thorn și Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați a dezvăluit că între august 2022 și august 2023, o medie de 812 cazuri de „sextorsiune” financiară au fost raportate la NCMEC în fiecare săptămână, Meta fiind principala sursă a acestor rapoarte.

Această creștere a activității a determinat Meta să ia măsuri mai agresive pentru a preveni „sextorsiunea” financiară și orice altă metodă la care apelează escrocii, prin estomparea imaginilor nud în mesajele directe ale adolescenților și adăugarea de bariere pentru a împiedica potențialii escroci să se conecteze cu utilizatorii adolescenți.

Este de menționat că printre utilizatorii conturilor șterse au fost depistați și minori.

Te-ar putea interesa și: Meta îşi îmbunătăţeşte algoritmul cu ajutorul Inteligenţei Artificiale. AI se va extinde în toată reţeaua până în 2026