Pentru o dietă sănătoasă, este ideal să includeți peștele în alimentația dumneavoastră. Totuși, nu întodeauna este ușor să îi alegeți pe cei mai buni, însă există unul cu care va fi foarte greu să dați greș.
Francezii sunt din ce în ce mai preocupați să consume pește, încercând să facă cele mai bune alegeri posibile pentru a-și menține sănătatea. Ceea ce este foarte important este optarea pentru acest aliment foarte benefic.
Peștele este bogat în proteine, vitamine și minerale, însă nu toate tipurile de pește sunt la fel. Asta pentru că unii dintre ei conțin mercur, care este toxic pentru organismul uman.
Mercurul este un metal greu care se acumulează în organism și poate avea efecte teribile asupra rinichilor, ficatului, sistemului imunitar și a celui nervos. Metalul are și un impact asupra sistemului reproducător și asupra dezvoltării, la copii și la femeile însărcinate, conform Floree.
Citește și : Alimentul românesc care costă aproape cât o mașină la mâna a doua, în 2025. Doar bogații îl mănâncă
Pentru a vă bucura de pește fără niciun risc asupra organismului dumneavoastră, va trebui să optați pentru peștele roșu. Acest tip de pește este bogat în nutrienți esențiali și mult mai puțin expus contaminării cu mercur.
Acest tip de pește include somonul, mreana roșie, peștele papagal, dorada de mare, bibanul, peștele scorpion roșu și tonul roșu. Aceștia sunt recomandați pentru beneficiile lor pentru sănătatea inimii, sănătatea musculară, osoasă și cognitivă. Pe lângă faptul că nu prezintă niciun risc, conțin vitamine, minerale și acizi grași omega-3.
Somonul, spre exemplu este o sursă excelentă de vitamina D, care care joacă un rol important în absorbția calciului și a fosforului. Dorada este o alegere perfectă pentru persoanele care doresc să beneficieze de efectele protectoate ale peștelui fără a risca expunerea la mercur.
Tonul roșu este cunoscut pentru conținutul său ridicat de omega-3, precum și acizi grași EPA și DHA, fiind o sursă valoroasă de seleniu, antioxidant puternic care protejează organismul.