- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Petrom scade ușor prețurile carburanților, după șase scumpiri consecutive!

17 Oct, 08:24 • Bugiu ⁠Ana Maria
Petrom a redus ușor prețurile la carburanți pe 17 octombrie. Această ieftinire vine după șase scumpiri consecutive în prima jumătate a lunii.
Petrom scade ușor prețurile carburanților, după șase scumpiri consecutive!

Petrom, liderul pieței de carburanți din România, a aplicat o mică reducere a prețurilor la carburanți pe 17 octombrie, după o serie de șase scumpiri consecutive care au avut loc în prima jumătate a lunii. Aceasta este prima ieftinire după un val de majorări de prețuri care a afectat benzina și motorina între 3 și 15 octombrie, potrivit economedia.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Preţ carburanţi 15 octombrie 2024. O nouă scumpire la Petrom, a şasea din această lună

foto: Petrom

Petrom scade ușor prețurile carburanților, după șase scumpiri consecutive!

Ieftinirea este modestă: prețul benzinei standard a scăzut cu trei bani pe litru, iar cel al motorinei standard cu un ban. În București, conform datelor peco-online, prețul benzinei standard variază între 7,02 și 7,09 lei pe litru, iar motorina standard se situează între 7,11 și 7,14 lei pe litru. La stația Petrom din Vitan, prețurile erau de 7,08 lei pentru un litru de benzină standard și 7,13 lei pentru motorina standard, potrivit sursei citate.

Această ajustare vine după o serie de scumpiri succesive: între 3 și 15 octombrie, Petrom a majorat prețurile carburanților de șase ori. La ultima scumpire, pe 15 octombrie, atât benzina, cât și motorina s-au scumpit cu câte 4 bani pe litru. De asemenea, pe 13 octombrie, prețurile au fost majorate cu aceeași valoare.

În total, în luna octombrie, benzina standard s-a scumpit cu 25 de bani pe litru, iar motorina cu 20 de bani pe litru, marcând o perioadă destul de tensionată pentru șoferii din România, care au resimțit constant creșterile de prețuri la pompă.

După o perioadă de aproximativ o lună și jumătate de ieftiniri continue, prima majorare din această lună a fost înregistrată pe 3 octombrie, când benzina a crescut cu 5 bani pe litru, iar motorina cu 4 bani. Scumpirile repetate au impactat tot mai mult bugetele șoferilor, care au văzut prețurile crescând treptat, în ciuda reducerii recente.

Te-ar mai putea interesa și: Carburanții continuă să se scumpească. Petrom anunță a cincea majorare a prețurilor din octombrie