- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Piața globală de îngrijire a animalelor de companie va depăși 550 de miliarde de dolari până în 2033. La ce să se aștepte oamenii

21 Aug, 17:50 • Bugiu ⁠Ana Maria
În 9 ani, se preconizează că piața globală de îngrijire a animalelor de companie va crește până aproape de 600 de miliarde de dolari. Piața este în continuă expansiune.
Piața globală de îngrijire a animalelor de companie va depăși 550 de miliarde de dolari până în 2033. La ce să se aștepte oamenii

Avem așa: animale și cât mai mulți iubitori de animale, care își îngrijesc odraslele cât de bine pot. În urma acestui fapt, se preconizează că piața globală de îngrijire a animalelor va crește la aproape 600 de miliarde de dolari în 9 ani, până în 2033. Adică va crește de la 302,89 miliarde de dolari, cât era în 2023, până la 597,51 miliarde de dolari, în 2033. Va fi un CAGR (compound annual growth rate) de 7,03% în doar 9 ani, potrivit Precedence Research, informează economedia.ro.

Oamenii sunt tot mai informați cu privire la importanța îngrijirii animalelor de companie și gradul de conștientizare cu privire la bunăstarea lor crește constant, ceea ce este un lucru nemaipomenit de bun, dacă analizăm.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să știe toți proprietarii de animale de companie. Regulile care le pot aduce amenzi colosale dacă nu le respectă

foto: piața globală de animale de companie

Piața globală de îngrijire a animalelor de companie va depăși 550 de miliarde de dolari până în 2033. La ce să se aștepte oamenii

Când auzim „piața îngrijirii animalelor de companie”, trebuie să ne gândim la toate produsele și condițiile care le oferă micilor vietăți drăgălașe un trai mai bun, anume:

  • produsele care le îmbunătățesc bunăstarea
  • produsele care au grijă de sănătatea lor (hrana, igienă orală, îngrijirea ghearelor, urechilor, blănii, interiorului corpului etc)
  • produsele care au grijă de aspectul fizic (mașini de tuns, perii de păr, alte accesorii)
  • alte produse menite să le ușureze și înfrumusețeze viața

Sunt din ce în ce mai mulți oameni care preferă animalele de companie, mulți dintre ei preferând să le adopte, iar piața în acest sens este în continuă creștere. Cheltuielile sunt tot mai mari pentru articolele destinate animalelor de companie, iar banii curg constant.

Segmentul produselor alimentare pentru animale de companie a dominat piața cu cea mai mare cotă de piață de 55% în 2023.

Proprietarii aleg de obicei o hrană comercială pentru animale de companie pentru a-și hrăni animalul datorită confortului produsului, costului și varietății. Mai mulți producători de hrană pentru animale de companie formulează o gamă largă de rețete cu diferite texturi și profiluri de aromă care asigură adecvarea nutrițională, calitatea și siguranța.

Alimentele pentru animale de companie bogate din punct de vedere nutrițional asigură un aport echilibrat de energie, proteine, grăsimi, vitamine și minerale. Cu alimente umede și uscate pentru animale de companie, un proprietar de animale de companie poate amesteca și combina pachetele în funcție de cerințele lor pentru a se asigura că animalele lor de companie primesc o nutriție adecvată.

Segmentul câinilor a dominat piața îngrijirii animalelor de companie cu cea mai mare cotă de piață în 2023

Un studiu publicat în PLOS One a arătat că deținerea unui animal de companie oferă multe beneficii, de la simpla companie până la îmbunătățirea stării emoționale.

Mai mult, un alt studiu a oferit informații despre faptul că deținerea unei pisici crește nivelul de serotonină în creier, minimizând nivelul de stres din corp și sporind sistemul imunitar.

Mai mult, o pisică îți poate alina sentimentele și un alt studiu a observat reducerea semnificativă a gradului de depresie, a abolilor de inimă și a accidentelor vasculare.

Te-ar putea interesa și: Un job inedit în România! Suma frumoasă de bani pe care face o bonă pentru animale de companie: „Prețul ajunge până la 150 de lei pe zi”