- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pisica obeză care a cucerit internetul! A devenit fitness influencer și are milioane de fani pe Tik Tok

30 Jun, 19:21 • Fundeanu Madalina
O pisică obeză, transformată în fitness influencer, face senzație pe internet! Are milioane de fani pe rețelele de socializare.
Pisica obeză care a cucerit internetul! A devenit fitness influencer și are milioane de fani pe Tik Tok

O pisică foarte „pufoasă” a cucerit internetul şi a reuşit să strângă sute de mii de fani pe rețelele de socializare care urmăresc lupta ei cu kilogramele. Acum este la dietă şi îşi ţine la curent urmăritorii cu progresul ei, potrivit Antena 3 CNN.

O pisică obeză, transformată în fitness influencer, face senzație pe internet! Are milioane de fani pe rețelele de socializare

Pisica supraponderală a devenit o nadevărată vedetă pe reţelele sociale, mai ales pe Tik Tok, după ce stăpânii ei au postat întreg procesul prin care a reuşit să slăbească. Axel are acum 7 ani, iar în momentul în care a ajuns în noua sa familie cântărea aproximativ 20 de kilograme.

Încă de la începutul acestui an a urmat un plan strict de alimentație şi a făcut exerciţii fizice prin care a reuşit să câştige lupta cu kilogramele, dar şi să strângă peste două milioane de aprecieri pe TikTok.

În momentul în care Kristine Seguin l-a salvat pe motanul obez, la începutul lui 2024, l-a pus imediat la dietă. Pe parcursul ultimelor luni, Axel a reușit să slăbească aproape 5 kilograme.

Motanul Axel, din Canada, e vedetă pe propriul cont de TikTok. Câteva filmulețe în care pisica face exerciții, cum ar fi urcatul scărilor, au strâns chiar și 11 milioane de aprecieri.

Citește și: Regula ce trebuie respectată neapărat, dacă ai câini sau pisici în locuință. Animalele tale de companie pot avea probleme mari de sănătate

Axel, pisica obeză. Sursa foto: instagram.com/axel.biggiesmalls
Axel, pisica obeză. Sursa foto: instagram.com/axel.biggiesmalls

Regulă importantă pentru proprietarii de pisici sau câini

Toți stăpânii de animale de companie trebuie să respecte o regulă importantă pentru adorabilii patrupezi. Aceștia trebuie să știe că există anumite plante care le pot face rău animăluțelor, conform RomâniaTV.

Iată o listă cu florile sau plantele recomandate de către veterinari, dacă deții o pisică sau un câine.

„Efectele plantelor toxice pot fi destul de grave. Când o pisică ingeră o plantă toxică, simptomele pot varia foarte mult. Simptomele ușoare pot include salivare, vărsături și diaree, în timp ce reacții mai severe pot duce la letargie, dificultăți de respirație, tremurături și chiar insuficiență renală sau hepatică. În cel mai rău caz, ingerarea acestor plante foarte toxice poate fi fatală dacă nu este tratată imediat”, a spus un medic veterinar, Sabrina Kong.

„Dacă bănuiți că pisica a ingerat o plantă toxică, solicitați imediat ajutorul medicului veterinar. Aduceți o probă de plantă pentru a ajuta medicul veterinar să identifice toxina și să ofere tratamentul adecvat”, a mai precizat aceasta, potrivit sursei citate.

  • Orhideele de molii – Această plantă are flori strălucitoare, colorate, care rezistă mult. E ideală pentru cei care au pisici, dar și câini.
  • Ferigă Boston – În cazul în care ai pisică, trebuie să știi că poți ține aduce această plantă în locuința ta fără probleme. Se dezvoltă condiții de umiditate ridicată și lumină indirectă.
  • Palmier Areca – Planta care este prietenoasă cu felinele. Această plantă trebuie udată când partea de sus a solului e uscată.
  • Calathea – Iarăși, Calathea, o altă plantă care nu face niciun rău pisicilor. Ea are nevoie de lumină indirectă medie spre scăzută.
  • Planta-păianjen – Este foarte simplu să ai grijă de această plantă și e sigură atât pentru câini, cât și pentru pisici.

Vezi și: Amenzi uriașe pentru proprietarii de câini care nu curăţă după aceştia! Avertismentul medicilor veterinari