O plantă poate fi folosită pentru a înlocui sarea și a da un gust deosebit mâncării. Poate fi adăugată în tot felul de rețete.
Știm cu toții că sarea în exces nu e deloc sănătoasă și toți medicii recomandă să o evităm pe cât posibil. Ei bine, ea poate fi înlocuită foarte ușor de o plantă care oferă o aromă mult mai bogată mâncărurilor. Specialiștii spun să reducem consumul la doar câteva grame pe zi fiindcă poate să afecteze inima, iar în locul ei putem folosi cimbrul.
Citește și „Super uleiul” care ar putea fi cel mai sănătos pentru gătit. Specialiștii au dat verdictul!
Cimbrul are efecte extraordinare pentru organism. Poate ajuta să scăderea glicemiei și creșterea fluxului sanguin.
Cimbrul conține anumiți compuși care au rolul de a reduce tensiunea arterială, iar atunci când îl adăugăm în mâncare, aceasta devine mult mai aromată. În plus, organismul nu va mai simți o nevoie atât de mare de sare, potrivit Click.
De asemenea, și busuiocul îl putem folosi în loc de sare. Sunt o mulțime de rețete în care-l putem integra. Are rolul de a relaxa vasele de sânge și scade tensiunea arterială. Specialiștii recomandă busuiocul în diverse preparate, fără a-ți face griji că nu va da o aromă specială mâncării tale.
Un alt produs extraordinar e usturoiul. Când îl folosim, mâncarea nu mai are nevoie de sare. În plus, acesta are rol protector în funcția cardiacă, iar unele studii demonstrează că efectul său este îndeajuns de puternic pentru reglarea tensiunii arteriale.
Dacă preparăm mâncăruri mai speciale, putem opta pentru mentă. Ea susține sănătatea inimii și este bogată în antioxidanți.