Bocitul a devenit un fenomen des întâlnit la înmormântări, unde familiile angajează bocitoare pentru a jeli sufletul celui trecut în neființă, a spus prezentsimplu.ro.
Această tradiție se face cu succes în parte de est, mai ales în China, Taiwan, iar mai nou în Marea Britanie. Bocitoarele sunt persoanele care au fost poate actori într-o carieră anterioară însă nu a mers, fără slujbă sau cântăreți fără voce, dar totuși la bocit sunt profesioniste.
Vezi și: Cele mai căutate meserii în România. Ce posturi încearcă angajatorii să ocupe
Potrivit tradiției estice, la înmormântare se cere voci bine definite să jelească sufletul celui trecut în neființă, pentru ca regretul de pe această lume, să-i asigure un trai mai bun pe lumea cealaltă.
Familiile din China plătesc și 400 de dolari pentru o echipă de bocitoare profesioniste care este condusă, de obicei de o cântăreață. Fetele se îmbracă corespunzător, în alb, deoarece aceasta este culoarea de doliu în țările asiatice și își pictează lacrimi de sânge pe față.
„Familiilor le place ca noi să facem un zgomot cât mai mare prin bocete și cântări triste, să ne aruncăm pe jos în fața coșciugului și să ne ținem de acesta atunci când este dus la groapă” spune Chen Shuqiang, lidera unei formații de bocitoare din Feishan, China.
Lidera adaugă că bocitoarele sunt de nelipsit de la înmormântări, devenind la modă și că afacerea continuă să crească. Tradiția face ca lipsa lacrimilor și a tristeții în cadrul unei înmormântări să aducă dizgrația familiei, acest lucru indicând că decedatul nu a fost iubit.
Alte articole: Topul celor mai căutate 20 de meserii. Avem din ce în ce mai mulți IT-iști și mai puțini agricultori.