- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Podul milionarilor. Investiția colosală care unește România și Bulgaria peste Dunăre

04 Sep, 08:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Șeful CNAIR a anunțat un nou proiect care unește România și Bulgaria, peste Dunăre. Anunțul a fost publicat vineri după-amiază.
Podul milionarilor. Investiția colosală care unește România și Bulgaria peste Dunăre

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat un proiect major pentru infrastructura țării. România va avea nou pod peste Dunăre. Anunțul oficialului a fost publicat vineri după-amiază, pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: Podul dintre Giurgiu și Ruse ar putea fi gata mai devreme! Ce spune premierul Bulgariei despre reparațiile punții peste Dunăre

foto: pod România-Bulgaria

Podul milionarilor. Investiția colosală care unește România și Bulgaria peste Dunăre

Un nou pod peste Dunăre va fi construit între Giurgiu (România) și Ruse (Bulgaria). Potrivit lui Cistian Pistol, CNAIR a trimis la ANAP documentația pentru contractul de elaborare a Studiului de Fezabilitate (SF), necesar acestui proiect.

Oficialul spune că studiul va dura maxim 23 de luni de la semnarea contractului și va identifica soluția optimă pentru conectarea infrastructurii rutiere și feroviare între cele două țări. Noul pod va fi al treilea dintre România și Bulgaria și va contribui la dezvoltarea economică regională și europeană pe axa nord-sud.

Proiectul este finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF2). După validarea documentației, va fi publicat Anunțul de Participare la licitație, care va include și termenul limită pentru depunerea ofertelor.

„Un nou #pod peste #Dunăre între #Giurgiu și #Ruse!

Am transmis astăzi la ANAP spre validare documentația pentru contractul necesar elaborării Studiului de Fezabilitate (#SF) în baza căruia va fi construit cel de al doilea pod care va asigura legătura între Giurgiu (#România) și Ruse (#Bulgaria).

Durata maximă alocată elaborării Studiului de fezabilitate este de 23 de luni din momentul începerii contractului.

Proiectantul va trebui să găsească soluția optimă pentru ca acest nou pod transfrontalier să asigure conexiunea atât între infrastructura #rutieră, cât și cea #feroviară dintre cele două țări.

După ce va fi construit, acest nou pod dunărean (al treilea între România și Bulgaria) va asigura ambelor state un #potențial mai mare de dezvoltare economică, atât la nivel regional cât și european, pe axa #nord – #sud.

Contractul este finanțat prin #CEF2 (Mecanismul pentru Interconectarea Europei).

După validarea documentației de atribuire vom publica Anunțul de Participare la #licitație în cadrul căruia vom stabili și data limită pentru depunerea ofertelor.

(fotografia are caracter ilustrativ)”, a declarat Cristian Pistol.

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu taie în carne vie! Ce se va întâmpla cu lucrările la cel mai controversat pod din România