Mâncare de cartofi de post. Cei care țin postul știu că cea mai mare provocare este găsirea unor preparate gustoase, dar care să nu încalce interdicțiile.
O alegere ideală este tradiționala mâncare de cartofi. Rezultatul poate fi unul spectaculos, dar trebuie să iei aminte la un sfat simplu.
Citește și: Cât trebuie să scoți din portofel pentru o vacanță în Grecia în vara anului 2023
Mod de preparare
Se spală legumele și se pregătesc pentru a fi gătite. Se pune un vas pe foc. După ce se încinge, se adaugă trei linguri de ulei și ceapa tocată. Se călește două trei minute până se înmoaie și se adaugă ardeiul tăiat fâșii și se lasă la călit mai mult de două minute.
Citește și: Controversă istorică stârnită de un barman: Băuturile fără gheață au, sau nu, mai mult alcool?
Se pun cartofii și 600 de mililitri de apă și se lasă pe foc până fierb bine cartofii. După asta se toarnă sucul concentrat de roșii și boiaua dulce. După alte cinci minute, mâncare se ia de pe foc și e gata de servire, presărată cu puțin pătrunjel verde tocat.
Secretul acestui preparat este momentul în care se pune sarea. Aceasta se adaugă abia după ce apa a fost pusă.
„Se sărează bine pentru că, din nefericire, cartofii absorb multă sare. Dacă vreți să o păstrați mai sănătoasă, atunci puneți mai puțin”, potrivit retelemihaelei.com.