- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Poți schia în România, în plină vară. Zeci de turiști vin în fiecare an în acest loc

27 Jul, 18:14 • Bugiu ⁠Ana Maria
Locul din România în care poți schia e timp de vară. Iubitorii de ski sunt cât se poate de fericiți.
Poți schia în România, în plină vară. Zeci de turiști vin în fiecare an în acest loc

Chiar dacă suntem în plină vară, există un loc în România unde se poate schia, iar iubitorii de acest sport sunt cât se poate de fericiți, nemaifind nevoiți să plece din țara noastră pentru a practica sportul, transmite bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Criză de alimente la JO 2024. Sportivii se plâng că nu mai găsesc ouă şi carne de grătar

foto: poți schia vara în România

Unde poți schia în România în mijlocul verii

Fie și el sezonul cald, tot nu le poate veni de hac pasionaților de sporturi de iarnă din țara noastră. Cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să plece în străinătate pentru a se bucura de ski și în lunile verii, însă există un loc în România unde se poate schia, chiar dacă afară sunt peste 30 de grade Celsius.

Locul se află în stațiunea Cavnic, din județul Maramureș.

Stațiunea a creat o pârtie artificială, care este numai bună pentru a schia, chiar și când afară nu este iarnă. Mai este de menționat și că tot în acest loc se antrenează schiorii profesioniști pe timp de vară.

Chiar dacă temperaturile sunt foarte mari, turiștii de ordinul zecilor își fac apariția în stațiunea din Cavnic, pentru a se bucura de practicarea acestui sport. Diferențele între pârtia artificială și cea creată natural de neaua înaltă și pufoasă a iernii sunt notabile, însă este perfectă dacă dorești să schiezi vara la noi în țară.

Pârtia are 150 de metri lungime și 21 de metri lățime și a fost adusă din Italia. Administratorul acesteia a explicat că polimerul special din care este confecționată pârtia oferă o alunecare similară celei de pe zăpadă. În plus, pe timpul verii există aici monitori de schi care îi învață pe doritori toate tainele acestui sport.

„Este un polimer special pe care se alunecă aproape similar cu iarna, primele mişcări sunt puţin mai ciudate, dar, după ce se obişnuiesc, este foarte bine. Se poate învăţa chiar şi să schiezi pe această suprafaţă, avem monitori care fac acest lucru”, a spus administratorul pârtiei.

O oră de schi pe pârtia de la Cavnic costă 50 de lei, iar tariful include și echipamentul, iar pentru a te da cu sania timp de 30 de minute, tariful este de 35 de lei.

Te-ar putea interesa și: Vești bune pentru iubitorii de schi. La 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina. Cât va costa un skipass