Povestea de succes a doi soți români care și-au transformat pasiunea într-o afacere. Atuni când a plecat în Italia, Marius avea doar 27 de ani. Plecase cu gândul să facă 50.000 de euro și apoi să se întoarcă acasă pentru a-și termina locuința. Nu a fost atât de ușor să reușească ce și-a propus, astfel că a reușit abia după 20 de ani să se întoarcă înapoi acasă.
Citește și 2,7 miliarde de euro ajung în România. Adrian Câciu face anunțul momentului pentru români
„Când am plecat în Italia, ca tot românul, eram tânăr, aveam 27 de ani, am zis că mă duc, fac 50 de mii de euro, vin acasă, îmi fac o casă și am terminat. Săracii 50 de mii de euro s-au făcut de mai multe ori și nu am mai reușit să mă întorc”, spune Marius, potrivit Euronews.
După ce a revenit în România, Marius s-a folosit de pasiunea și cunoștințele lui despre gastronomie și a deschis o mică afacere în domeniul produselor tradiționale românești. A învățat să prepare mezeluri tradiționale de la bunica lui, iar soția i-a susținut pasiunea, de asemenea.
Din dorința de a le menține copiilor un stil de viață sănătos, i-a venit ideea de a-și deschide o carmangerie.
”Eu am fost crescut de bunici. Bunica, fiind bătrână, îmi spunea tot timpul să o ajut. Se vede că mi-a prins bine. În viață nu se știe niciodată de ce o să faci, de ce o să ai nevoie. E bine să înveți tot timpul”, a mai spus Marius.
Marius și Oana au apelat la gustul copilăriei pentru a pune bazele acestei afaceri. Au investit 230.000 de euro, jumătate din sumă fiind din fonduri nerambursabile europene. ”Am luat-o de la zero. Aici nu era nimic. Era pământ, câmp. Am făcut clădirea, am adus utilajele”, a precizat Marius.