Prăjitura însiropată care a cucerit TikTok-ul! Pofta de dulce este o provocare pentru mulți dintre noi, iar de cele mai multe ori încercăm să evităm produsele din comerț care sunt pline de zahăr, grăsimi și calorii care pot dăuna sănătății. Astfel, pentru a satisface dorința de a savura un desert delicios, mulți dintre noi se îndreaptă spre rețetele de casă, care sunt nu doar mai sănătoase, dar și mult mai gustoase și satisfăcătoare, potrivit click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Rețeta de prăjitură cu dulceață care a făcut furori pe TikTok. Se prepară simplu, iar aluatul crumble face diferența
Una dintre cele mai apreciate rețete din acest moment este prăjitura însiropată, un desert ușor de făcut, dar cu un rezultat spectaculos. Este ideală pentru zilele în care ne dorim un dulce simplu și rapid, dar cu un gust extraordinar. Aluatul pentru această prăjitură se prepară foarte repede, în doar 10 minute, iar restul procesului este la fel de ușor, culminând cu un final delicios, în care prăjitura absoarbe siropul și devine irezistibil de gustoasă. Cu o textură fină și un gust unic, această prăjitură se transformă într-un adevărat deliciu, perfect pentru orice ocazie sau chiar ca o mică răsplată personală.
Pentru a prepara prăjitura însiropată, veți avea nevoie de câteva ingrediente simple: 4 ouă, 90 g zahăr, 180 ml lapte, 110 ml ulei, 250 g făină, un plic de praf de copt și 50 g fulgi de cocos. Pentru sirop, se folosește 400 ml de lapte condensat îndulcit și 100 ml de lapte, iar pentru decor puteți adăuga fulgi de cocos, după preferințe.
Cum se prepară prăjitura însiropată? Rețeta a devenit virală pe TikTok datorită unui filmuleț publicat de Cosânzenele Gătesc, iar gospodinele din toată țara s-au îndrăgostit imediat de acest preparat simplu, dar delicios. În primul rând, ouăle se bat pentru câteva secunde, apoi se adaugă zahărul, uleiul, laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt. Se adaugă și fulgii de cocos și se amestecă totul bine. Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (37×25 cm) și se coace în cuptor la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute.
După ce prăjitura este complet coaptă, se scoate din cuptor și se îndepărtează cu grijă hârtia de copt. Apoi, prăjitura se pune înapoi în tavă, dar de data aceasta întoarsă invers. Se taie în porții și se toarnă peste ea siropul format din lapte condensat amestecat cu lapte clasic. La final, prăjitura se decorează cu fulgi de cocos și se lasă la răcit pentru a permite prăjiturii să absoarbă toată aroma siropului.
Te-ar mai putea interesa și: Prăjitura care se face singură. Rețeta pas cu pas a deliciosului desert