Pastele, un preparat italienesc delicios și versatil, au devenit rapid preferatele românilor, chiar dacă acestea au origini italiene. Disponibile într-o varietate de forme și rețete, pastele sunt ideale pentru orice masă, fie că este vorba de prânz sau cină, potrivit fanatik.ro.
Te-ar mai putea interesa și: România ocupă primul loc în Europa de Sud Est la consumul de paste – studiu Glovo
foto: paste
Românii au o bogată tradiție culinară, cu preparate specifice (mici, sarmale, cozonaci), dar interesul pentru bucătării internaționale a crescut mult în ultimii ani. În special pastele, care au captat atenția consumatorilor, având la bază ingrediente simple, dar sățioase. Conform unei analize realizate de o platformă de livrare, România ocupă primul loc în Europa de Sud-Est în ceea ce privește consumul de paste, cu un număr impresionant de peste 3.000 de porții comandate zilnic.
„În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Pastelor, un moment oportun pentru a analiza preferinţele de top ale românilor în materie de preparate rapide şi gustoase.
Datele Glovo reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porţii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porţii pe oră şi aproximativ două porţii pe minut”, se arată în analiză.
În medie, românii comandă aproximativ 130 de porții de paste pe oră, ceea ce echivalează cu două porții la fiecare minut. Această tendință se accentuează în anumite perioade, cum ar fi de Ziua Îndrăgostiților, când livrările de paste au atins un record de peste 250 de porții pe oră, ceea ce reprezintă aproximativ 5 porții pe minut.
Analiza a identificat, de asemenea, tipurile de paste cele mai iubite de români. Cele mai comandate forme sunt penne, spaghetti și tagliatelle. În ceea ce privește rețetele preferate, cele mai populare sunt carbonara, bolognese și preparatele cu sos de pesto.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Pastelor, sărbătorită anual pe 25 octombrie, este un moment oportun pentru a celebra și analiza acest fenomen culinar.
Te-ar mai putea interesa și: Mâncarea și cafeaua de la automate vor fi mai scumpe. Ce schimbări aduce Codul Fiscal în 2025