- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prețul chiriilor bubuie în România. Lovitură pentru o categorie de chiriași în toamna 2024

20 Aug, 12:57 • Bugiu ⁠Ana Maria
Piața chiriilor explodează din toamnă. Cererile cresc semnificativ, iar prețurile nu se lasă mai prejos.
Prețul chiriilor bubuie în România. Lovitură pentru o categorie de chiriași în toamna 2024

Piața chiriilor se confruntă cu o creștere semnificativă a cererii, generată de fluxul mare de studenți care își caută o locuință. Odată cu începutul noului an universitar, cererea depășește oferta, ducând la o competiție ridicată pentru găsirea unei chirii accesibile și bine poziționate, potrivit profit.ro.

Luați aminte că această perioadă va avea prețuri mai mari și cu 20%. Printre cele mai căutate apartamente se numără. cele de tip studio și cele cu două camere. Cele noi sau în apropierea unor facultăți sunt la mai mare căutare. Astfel, studenții care își caută chirii în această perioadă, vor avea parte de prețuri exagerat de mari.

Te-ar putea interesa și: Cum a evoluat piața chiriilor din România! Care sunt cele mai luxoase și mai scumpe cartiere din București și Cluj

Cum a evoluat piața chiriilor din România! Care sunt cele mai luxoase și mai scumpe cartiere din București și Cluj

foto: chirii

Prețul chiriilor bubuie în România. Lovitură pentru o categorie de chiriași în toamna 2024

Există patru zone în România unde plătești, în medie, cel puțin 1.000 euro/lună pentru închirierea unui apartament. Așa cum era de așteptat, trei dintre ele se află în Capitală.

Brașovul depășește, însă, Clujul, când vine vorba de chirii mari. Cea mai scumpă zonă de pe piața închirierilor din Brașov este Calea Poienii, conform platformei imobiliare.ro.

Chiriile s-au majorat, raportându-ne la aceeași perioadă a anului trecut.

Spr exemplu, prețurile pentru garsoniere au crescut cu 7%-14% în marile orașe. Avansul pentru apartamentele cu 2 camere a fost cu până la 16% mai mare. Chiriile solicitate pentru apartamentele cu 3 camere sunt cu 5%-17% mai mari decât anul trecut.

Creșterile masive s-au observat mai mult în cazul apartamentelor cu două camere.

La apartamentele cu 3 camere, creșterile au fost de 8%. Prețurile medii pentru închirierea unei garsoniere au urcat acum la 350 de euro/lună.

Pentru închirierea unui apartament cu 2 camere vei da 550 de euro/lună, iar pentru un apartament cu 3 camere, chiriașii vor plăti 700 de euro/lună.

În zona Aviatorilor-Kiseleff plătești 1.250 euro/lună pentru închirierea unui apartament.

Lângă Herăstrău, vei plăti 1.150 euro/lună. În aceste zone, chiria medie depășește lejer 1.000 de euro pe lună.

Alte zone:

  • Dorobanți – cu o chirie medie de 800 euro/lună
  • Floreasca – unde plătești 750 euro/lună
  • Cotroceni, Aviației, Domenii și zona Piața Presei-Poligrafiei –  700 euro/lună

Cartierele Ferentari și Giurgiului sunt în cealaltă parte a topului. Aici, chiriile sunt chiar și de 3 ori mai mici. Poți închiria un apartament și cu 350 euro/lună.

În Berceni și Progresul, proprietarii solicită 380 euro/lună.

Te-ar putea interesa și: O altă controversă legată de chiriile din Cluj. Cât a cerut o femeie pentru închirierea unui spațiu gol pe toată perioada UNTOLD