Prețul diamantelor s-a prăbușit la început de an. Compania a redus prețurile pentru întreaga gamă de produse, procendul de 10% fiind media respectivelor scăderi. Cea mai mare discount a suferit categoria de produse selectate – diamante de două până la patru carate. Chiar dacă prețurile au scăzut considerabil în ultima perioadă, De Beers a redus prețul cu încă 25%.
Tranzacționarea timpurie este una dintre cele mai importante, deoarece cumpărătorii trebuie să se reaprovizioneze după perioada de vacanță, precizează Bloomberg.
În a doua jumătate a anului 2023, prețul diamantelor a scăzut cu 20%, iar prețul pietrelor netăiate a coborât și mai mult – cu 35%.
La acea vreme, Bloomberg a scris că primii cei mai mari doi jucători ai industriei, De Beers și grupul Alrosa, au intrat în panică, acționând ca atare, făcând „pași disperați”: prima companie le-a permis clienților să anuleze volumele contractate, a doua a suspendat vânzările timp de două luni.
Potrivit agenției, în noiembrie 2023, De Beers se aștepta la vânzări de 400–500 de milioane de dolari, dar valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 80 de milioane de dolari. Corporația de diamante nu a mai vândut atât de puține diamante de când se publică statisticile de sector, adică din 2016, cu excepția primelor zile ale pandemiei.
De Beers este o corporație internațională care extrage, prelucrează și vinde diamante naturale. Fondată în 1888 în ceea ce este acum Africa de Sud, astăzi este o divizie a Anglo American.
Doar 22 de țări din lume se angajează în producția de diamante brute. Acestea sunt cunoscute și sub numele de diamante netăiate sau naturale. Acestea sunt extrase din zăcămintele de pe teritoriile lor, potrivit infofinanciar.ro.
Graficul, realizat de Sam Parker, ilustrează liderii în producția de diamante brute în funcție de greutate și valoare. Acesta utilizează date de la Kimberly Process (o organizație internațională de certificare), împreună cu estimări realizate de Dr. Ashok Damarupurshad. Acesta este un specialist în metale prețioase din Africa de Sud.
Rusia ocupă primul loc în topul celor mai mari producători din lume. Au fost extrase aproape 42 de milioane de carate în 2022, cu mult înaintea colegilor săi. (Citește AICI mai multe detalii)