În weekend a avut loc un târg de produse tradiționale în Sectorul 4 din București. A fost plin de oameni, semn că evenimentul a fost unul reușit. Și o altă dovadă în acest sens a fost faptul că bucureștenii au cumpărat foarte mult.
Mulți producători locali au venit de departe, de la sute de kilometri ca să participe la acest eveniment și le-au pus clienților la dispoziție o mulțime de bunătăți.
Cel mai mare succes l-au avut telemeaua, cârnații și mierea, românii au cumpărat aceste produse în neștire.
„Vindem produse din gospodăria mea proprie, propriul cârnat de casă, muşchi afumat, preparate din carne de oaie, tocană de oaie, sarmale, fasole cu ciolan și mult mai multe produse de panificație pe care le pregătesc acasă la mine: cozonac cu nucă şi rahat, plăcintă cu mere. Eu nu mai am ce da, am rămas cu doi cozonaci și câteva plăcinţele”, a declarat Maria Spirinciu, producător local, pentru Observator News.
Banii nu au fost o problemă pentru români. Deși au lăsat câteva sute de lei acolo, pe români i-a interesat mai mult să ia produse de calitate. Un kilogram de șuncă afumată de porc costă 35 de lei, iar unul de cârnați, 50 de lei. Un kilogram de brânză sau de cașcaval a costat 50 – 55 de lei kilogramul, în funcție de sortiment. Și gogoșile s-au cumpărat mult, iar una singură a fost 5 lei.
„Venim de la Târgovişte. Avem gogoşi munteneşti, vindem cornuleţe cu magiun, mucenicii, chec. Gogoaşa este 5 lei, cornuleţele sunt 75 kilogramul, checul la fel, sunt produse de casă făcute chiar după reţete tradiţionale. S-au cam terminat. S-au vândut.”, a spus unul dintre producătorii locali.
De la târg nu au lipsit cozonacii. Pentru un kilogram de cozonac românii au scos din buzunar 60 de lei. Mierea a fost între 40 și 50 de lei kilogramul.
„Am o miere cremă cu polen, este un produs nou şi o miere de cremă cu cacao, tartinabilă, îndrăgită de iubitorii de ciocolată, pentru copilaşi în special am încercat să aducem acest produs pe piaţă pt a inlocui zahărul.”, a spus Ovidiu Hura, un producător din Bucovina.