- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prețuri enorme pentru închirierea unui șezlong în Năvodari în luna august. „Dai un ban, dar stai în față”

25 Aug, 22:40 • Bugiu ⁠Ana Maria
Cât plătești pentru un singur șezlong la mare, în Năvodari. Ajungi să cheltui sume uriașe petrecând o singură zi pe litoralul românesc!
Prețuri enorme pentru închirierea unui șezlong în Năvodari în luna august. „Dai un ban, dar stai în față”

Vara este pe sfârșite, dar temperaturile se vor menține ridicate și după ce toamna se va instala pe meleagurile românești. La fel se va întâmpla și pe litoral, unde prețurile parcă au luat-o razna, mai ales în ceea ce privește închirierea unui șezlong pe plajă, fie el în primul rând sau în al șaselea.

În Năvodari, o stațiune aflată în Mamaia de Nord, costurile sunt mai piperate decât în celelalte localități. Ajungi să dai pentru o zi petrecută pe plajă mai mult de 200 de lei, asta dacă ești singur și vrei să mănânci o singură dată și să bei un pahar de „ceva”, tot o dată. Dacă ți se face foame de mai multe ori, ghinion, vei scoate din buzunar minim 350 de lei într-o singură zi.

Te-ar putea interesa și: Veste proastă pentru românii care vor ajunge pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria

foto: prețul pentru închirierea unui șezlong în Năvodari

Cât costă închirierea unui șezlong în Năvodari în luna august

La începutul lunii august, mai exact, în prima jumătate a acesteia, prețul pentru închirierea unui șezlong în primele 3 rânduri este de nu mai puțin de 100 de lei.

Dacă nu dorești să vezi marea din primele rânduri, te vei mulțumi să plătești 75 de lei pe rândurile 4, 5 și 6. În unele zone, doar la 2 șezlonguri primești o umbrelă, în timp ce în alte locuri, primești umbrelă și dacă închiriezi un singur șezlong.

În urma unei investigații realizate de dailybusiness.ro, unii „patroni”, pentru a scăpa de impozitare, îți oferă un preț mai mic pentru închiriere, dacă te trezești devreme și negociezi cu ei. Poți să ajungi și la 40 de lei pentru un șezlong, dacă îl „prinzi” binedispus pe patron. Orice pentru a nu oferi bon fiscal.

Năvodari nu este singura stațiune unde se practică aceste „oferte” sau evaziunea fiscală, existând în fiecare stațiune de pe litoralul românesc cel puțin un caz în care turiștii au fost înșelați sau în care au plătit sume exorbitante pentru un serviciu firesc.

Există, totuși, și locuri în care românii își pot întinde cearșafurile și propriile umbrele, bucurându-se de apa mării și de lumina naturală fără să dea bani mulți.

Te-ar putea interesa și: CNAIR dă undă verde pentru reabilitarea podului peste Canalul Poarta Albă – Midia -Năvodari, de pe DN 22C