- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Produse alterate puse la vânzare în magazine! ANPC a decis retragerea și distrugerea acestora

01 Aug, 22:29 • Bugiu ⁠Ana Maria
Au fost găsite produse alterate la un magazin foarte cunoscut. Autoritățile au decis retragerea acestora de pe rafturile magazinelor.
Produse alterate puse la vânzare în magazine! ANPC a decis retragerea și distrugerea acestora

Mai mulți clienți ai celebrului lanț de magazine Profi s-au confruntat cu o situație alarmantă. Pe unul dintre rafturile acestuia, unde se păstrează alimente perisabile, carnea emana un miros insuportabil, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Produsul Profi care îi face pe români să se grăbească în magazine. Costă doar 4,99 de lei, iar stocul e limitat

foto: profi control anpc

Carne cu miros insuportabil, descoperită pe rafturile Profi. ANPC a cerut retragerea imediată

Oamenii au fost îngrijorați că produsul putea să fie cumpărat de către alți oameni și au anunțat de îndată autoritățile. ANPC a luat măsuri urgente.

Este vorba despre magazinul Profi din Ocna Șugatag. În secțiunea cu produse perisabile, într-o vitrină frigorifică, se putea simți clar un miros insuportabil.

Unul dintre clienți a fotografiat produsele care păreau alterate:

„Carnea era urât mirositoare, cu o tentă verde și avea o zeamă verde urât mirositoare”, a precizat românul, potrivit Vocea Ocnei.

Inspectorii Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului au luat măsuri urgente. Au cerut scoaterea imediată de la vânzare și distrugerea a patru kilograme de carne și produse din carne. Acestea au fost, ulterior, retrase de pe rafturile magazinului.

Pentru neregulile descoperite, a fost aplicată și o sanțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

„Ca urmare a sesizării dumneavoastră referitoare la condițiile de expunere și comercializare a cărnii de porc în cadrul magazinului SC Profi Rom Food SRL din Ocna Șugatag, vă informăm că reprezentantul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș a verificat cele consemnate de dumneavoastră.

Pentru neconformitățile identificate, au fost retrase și dirijate spre distrugere 4 kg carne și produse din carne, aplicând totodată și o sancțiuni contravențională în valoare de 10.000 lei”, a transmis instituția, potrivit surse citate.

Te-ar putea interesa și: Ce salariu are un lucrător comercial de la Profi în 2024. Ce beneficii primesc românii care lucrează pentru acest supermarket