- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Produsul originar din Maramureș care se bucură de un real succes în toată Europa. Câți bani sunt dispuși să dea nemții pe un kilogram

23 Jun, 16:01 • Cornel Ghimeșan
Brazii românești au devenit extrem de populari în Germania. Acest produs originar din Maramureș e la mare căutare, iar nemții sunt dispuși să scoată din buzunar sume frumoase de bani pe un singur kilogram.
Produsul originar din Maramureș care se bucură de un real succes în toată Europa. Câți bani sunt dispuși să dea nemții pe un kilogram

Produsul originar din Maramureș care se bucură de un real succes în toată Europa. Experții au dezvăluit că șapte din zece semințe prind rod, aceasta fiind calitatea lor cea mai mare. Tocmai de aceea, dar și pentru că cererea e foarte mare, semințele sunt vândute cu prețuri uriașe. Nemții, spre exemplu, cumpără un kilogram de semințe cu 100 de euro.

Produsul originar din Maramureș care se bucură de un real succes în toată Europa

Produsul originar din Maramureș care se bucură de un real succes în toată Europa. Până acum, aproape șapte tone de semințe de brad românesc au fost exportate în Germania. Brazii românești au devenit populari și în alte țări din Europa.

Citește și Prima Dacia 1300 care a ajuns la „Mecca” iubitorilor de mașini. Cum s-a descurcat motorul de 50 de ani pe pista de Grand Prix

Plantația de conifere din Cărbunari, Maramureș, a ajuns să aibă un succes fantastic în multe zone din Europa, unde oamenii apreciază producția de semințe de mare calitate.

„Am şi făcut trei ani la rândul export de asemenea seminţe foarte căutate din punct de vedere calitativ, pentru că germinaţia lor este una peste 70%”, a afirmat Mihai Leşan, purtător de cuvânt Direcția Silvică Maramureș, potrivit observatornews.ro.

Din anul 2015 au început exporturile, după ce pomii au ajuns la maturitate. Au fost crescuți pentru sămânța lor încă din 1979.

Pentru a recolta și a prelucra semințele e nevoie mai întâi de uscarea conurilor, de separarea semințelor de solzi și de trecerea printr-un proces amplu de curățare.

„În două săptămâni conurile încep să se deschidă. Se separă solzii de seminţe, după care urmează procedeul de dezaripare, vânturare, până ajungem să avem seminţele curate, pure”, a spus Ioan Văsuț, gestionar plantație Cărbunari.

Chiar dacă prețurile au crescut și au scăzut în fiecare an, Germania a rămas în toată această perioadă cel mai mare cumpărător.

Mai există astfel de plantații în România în județele Bihor și Bacău.

Citește și Românii pleacă în concedii la Eforie sau Mamaia chiar dacă prețurile au crescut în 2024. Cazarea pe litoralul românesc, mai scumpă decât în Thassos

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult