După zilele geroase, dar lipsite de ninsori din a doua jumătate a lunii ianuarie, în februarie vremea se încălzește. Pentru București, meteorologii Accuweather anunță o lună februarie 2025 cu vreme mai caldă decât de obicei, cu soare aproape în fiecare zi. De asemenea, va fi una dintre cele mai secetoase luni februarie din ultimele decenii. Într-o singură zi se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în Capitală.
Citește și: Prognoza meteo 15 ianuarie 2025. Zonele din țară unde începe gerul. Temperaturi foarte scăzute
Conform prognozei actualizate de meteorologii ACCUWEATHER, prima zi a lunii februarie 2025 aduce temperaturi negative, dar și primele raze ale soarelui. Se va înregistra o temperatură maximă de -1 grad, iar noaptea va coborî până la -7 grade Celsius.
Temperaturile din timpul zilei încep să crească după prima săptămână a lunii februarie 2025. Astfel, în perioada 2 – 5 februrie 2025, temperatura maximă din timpul zilei va fi de zero grade Celsius.
Citește și: Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța din 24 ianuarie. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor
În perioada 6 – 17 februarie 2025, temperatura maximă se va situa între 1 și 7 grade Celsius. Noaptea, minima va fi între -3 și -7 grade Celsius.
Din 18 februarie, temperaturile încep iar să coboare și revin precipitațiile. Pe 20 februarie va fi lapoviță și ninsoare în București. Temperatura maximă va fi de 3 grade, iar cea minimă va coborî până la 1 grad.
Valorile termice diurne vor avea mici variaţii faţã de mediile specifice datei, cu abateri pozitive în regiunile extracarpatice şi negative în rest, iar dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, îndeosebi în Transilvania şi în zona subcarpaticã a Olteniei şi a Munteniei, va fi ger. În vestul, nord-vestul ţãrii, iar noaptea în nord, vor fi înnorãri şi pe arii restrânse va ninge slab, însã în restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -14 şi -1 grad, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -17 grade. Pe areale mici se va forma ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.