- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

PROGNOZA METEO ianuarie 2023. Ciclonul polar vine şi peste România. ANM anunţă temperaturi scăzute şi ninsori de la jumătatea lunii

02 Jan, 15:16 • Dobran Viorel
Începe un proces de răcire în toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru perioada 2 - 15 ianuarie.
PROGNOZA METEO ianuarie 2023. Ciclonul polar vine şi peste România. ANM anunţă temperaturi scăzute şi ninsori de la jumătatea lunii

Prognoza meteo  în luna ianuarie 2023 anunţată de Administrația Națională de Meteorologie vine cu anomalii termice. Vor fi variații de temperatură, relativ mari, în fiecare săptămână. Cu toate acestea, maximele vor fi ușor mai ridicate față de normalul perioadei, dar nu vom scăpa de ninsori şi ger, mai ales pe perioada nopţii. Zăpada se va concentra mai mult la munte şi în zonele din nordul ţării.

PROGNOZA METEO BANAT

Valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 4…6 grade şi ale minimelor de 2…5 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va oscila uşor şi va atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade şi ale minimelor de -2…0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte treptat începând cu data de 4 şi se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3…5 grade şi ale minimelor de -3…-2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 2…5 grade şi ale minimelor de -4…-1 grad. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre finalul acesteia tendinţa va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale minimelor de -4…-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1…4 grade şi ale minimelor de -6…-3 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai semnificativ spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 2…4 grade şi ale minimelor de -5…-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 1…3 grade şi ale minimelor de -5…-2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată începând cu data de 4 a lunii ianuarie.

Este oficial! Fermierii vor primi 12 euro/hectar în 2023. Care sunt condițiile pentru a beneficia de subvenție

PROGNOZA METEO MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârşitul acesteia tendinţa va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1…1 grad şi ale minimelor de -6…-4 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1…4 grade şi ale minimelor de -6…-3 grade. Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

DOBROGEA

Valorile termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârşitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3…4 grade şi ale minimelor de -1…0 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade şi ale minimelor de -1…2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre finalul acesteia tendinţa va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de 4…5 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 4…7 grade şi ale minimelor de -3…-1 grad. Începând cu data de 6 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată.

Vortexul polar se apropie de România. Cât de mult scad temperaturile și cum va fi vremea în următoarea perioadă

PROGNOZA METEO OLTENIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre sfârşitul acesteia tendinţa va fi de scădere accentuată, spre medii ale maximelor de 5…6 grade şi ale minimelor de -2…-1 grad. În a doua săptămână, variaţiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative şi se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade şi ale minimelor de -2…0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va creşte treptat începând cu data de 5 şi se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârşitul acestia, când tendinţa procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3…-2 grade şi ale celor nocturne de -8…-7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici ocilaţii de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5…-2 grade şi minime de -9…-6 grade. Vor fi precipitaţii în 4 şi 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariţia acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

prognoza-2saptamani (23)

PROGNOZA METEO: Elena Mateescu anunţă că se schimbă anotimpurile în România. Când loveşte ciclonul arctic la Bucureşti!

Luna ianuarie debutează cu vreme de primăvară. Sunt maxime de până la 17 grade, un record termic, spune directorul ANM, Elena Mateescu. Ce ne rezervă vremea în prima săptămână din an și dacă vor cădea totuși fulgi de nea în ianuarie ne

”Este un debut de lună ianuarie care, prin tradiție, este considerată cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, cu valori de temperaturi mai mari de 10-15 grade decât normalul termic al perioadei din calendar.

La această oră înregistrăm valori mai mari de 17 grade, 20 de grade la Rădăuți, în nordul Moldovei, 19 grade la Botoșani, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Ocna, de asemenea, 18 la Mangalia, Câmpina, Curtea de Argeș, Pitești, Târgoviște, Pătrâlagele, 14 grade în Capitală, iar pe litoral, de asemenea, 16 grade la Constanța.

Iată o vreme deosebit de caldă în toată țara și vremea caldă va fi de interes pe tot parcursul săptămânii care va începe. Mâine contăm, de asemenea, pe maxime între 7 până la 18-19 grade, cu 16-17 grade în Capitală.

Prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile: 

De miercuri, o să consemnăm temperaturi ușor în scădere, maxime de până la 13-14 grade, dar acestea vor fi considerate valori peste ceea ce ar fi normal, în condițiile în care în această perioadă ar trebui să înregistrăm maxime între -5 până la cel mult 5 grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Totodată, Mateescu susține că ”anul 2023 va fi un an al extremelor meteorologice”.  ”Și cu siguranță și anul 2023 va fi un an al extremelor meteorologice, pentru că, așa cum arată primele estimări făcute de către agenția METOFIS din Marea Britanie, în această la mijlocul lunii decembrie în fiecare an se realizează o estimare a anului următor posibil, există o estimare care ne arată că și 2023 va putea fi un an mai cald.

Este posibil chiar unul dintre cei mai călduroși ani la nivel mondial, cu o temperatură medie mai mare decât perioada preindustrială de 1.2 grade Celsius fapt care înseamnă mai multe fenomene meteorologice extreme și, practic, 2023 ar fi al 10-lea an consecutiv în care valorile temperaturilor medii anuale la nivel global ar fi mai mari cu un grad”, a precizat Elena Mateescu.

Meteoradar, primele estimări: 2023 – Un an deosebit de cald pe glob?

Anul 2022 a fost un an excepțional de cald în multe țări, chiar dacă în ansamblu la nivel global nu a fost atât de cald ca 2016. La ce ne putem aștepta de la 2023?

Prognoza anuală a temperaturii globale realizată de Serviciului Meteolorgic din Marea Britanie (MetOffice), sugerează că 2023 va fi unul dintre cei mai călduroși ani înregistrați vreodată de planeta noastră, de când se fac observații instrumentale.

Se estimează că abaterea temperaturii medii globale față de medie pentru acest an va fi cuprinsă între 1,08 și 1,32 grade Celsius, cu o estimare centrală de 1,2°C peste media climatologică. Astfel, 2023 ar fi al zecelea an consecutiv cu temperaturi cu cel puțin un grad peste nivelul preindustrial.

În ultimii ani, temperatura globală a fost influențată de La Niña, faza rece a oscilației atmosferice ENSO, care a avut un efect temporar de răcire. Cu toate acestea, modelele climatice pentru 2023 favorizează o revenire la faza neutră, sau chiar la faza caldă, El Niño, fiind așteptate astfel temperaturi mai ridicate în Pacificul tropical.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Drumul expres Craiova-Pitești ar putea fi deschis săptămâna viitoare
Drumul expres Craiova-Pitești ar putea fi deschis săptămâna viitoare
ANPC verifică toate etichetele! Produsele retrase de urgență de la raft
ANPC verifică toate etichetele! Produsele retrase de urgență de la raft
Nestle separă divizia de apă premium. Schimbare pentru Perrier și San Pellegrino!
Nestle separă divizia de apă premium. Schimbare pentru Perrier și San Pellegrino!
Zero taxe! Guvernul a aprobat măsura care schimbă totul!
Zero taxe! Guvernul a aprobat măsura care schimbă totul!
Cutremur neașteptat în România! Seismul a șocat o zonă liniștită, iar experții INFP sunt în alertă
Cutremur neașteptat în România! Seismul a șocat o zonă liniștită, iar experții INFP sunt în alertă
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
România marchează un moment istoric! Anunțul surpriză făcut de Bogdan Ivan
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Mașinile pe care le poți conduce cu permis categoria B. Când ai nevoie de alt examen auto
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce vi se oferă dacă lucrați la stat”
Un român face dezvăluiri uimitoare despre traiul în Elveția, în 2024: „Hai să vă spun ce ...
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor fi creșteri de la 1 ianuarie 2025
Pensionarii vor primi banii în decembrie. Simona Bucura Oprescu a făcut anunțul mult așteptat. Vor ...
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
Lovitură pentru PFA-uri! Curtea Constituțională blochează legea transformării în societăți comerciale
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 milioane de euro
ÎCCJ a confirmat. Carrefour, Auchan și Cora au umflat artificial prețurile la raft. Amenzi de 18,8 ...
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Ajutoare de la stat pentru români înainte de Sărbători. La cine vor ajunge banii
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Strategia națională 2025-2035 promite să elimine complet sărăcia energetică!
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Noua centrală pe gaz de la Iernut va fi finalizată în mai 2025, anunță ministerul Energiei
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde
Avizul obligatoriu pentru proprietarii de terenuri. Actul fără care nu pot vinde
Altex dă lovitura! Noua strategie care va schimba complet piața electrocasnicelor!
Altex dă lovitura! Noua strategie care va schimba complet piața electrocasnicelor!
Dispar plățile cu cardul în România? Metoda care ia avânt în băncile din țara noastră: „Oamenii s-au obișnuit”
Dispar plățile cu cardul în România? Metoda care ia avânt în băncile din țara noastră: „Oamenii ...
Ce riscă persoanele care deschid sau consumă produse din supermarket, înainte să le plătească, în 2024: „Am fost amenințat cu poliția”. Un avocat lămurește această situație
Ce riscă persoanele care deschid sau consumă produse din supermarket, înainte să le plătească, ...