- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Proprietarii de apartamente ar putea fi în pericol! Tot ce trebuie să știi pentru a evita această situație

05 Aug, 08:39 • Bugiu ⁠Ana Maria
Proprietarii de apartamente ar trebuie să știe asta, pentru a nu fi în pericol. Hoții au descoperit o metodă ingenioasă pentru a pătrunde în locuințe.
Proprietarii de apartamente ar putea fi în pericol!  Tot ce trebuie să știi pentru a evita această situație

În încercarea de a se îmbogăți rapid și fără efort sau din dorința de a obține câștiguri mari, hoții au descoperit o metodă ingenioasă pentru a pătrunde în locuințe. Poliția suedeză investighează aproximativ 50 de cazuri de spargeri de locuințe legate de această nouă tehnică, transmite capital.ro.

Te-ar putea interesa și: Cât au ajuns să coste apartamentele în România! Cum arată piața imobiliară în iulie 2024

foto: apartamente

Acid azotic pentru a sparge apartamentele

Hoții din Suedia au găsit o cale de acces în apartamentele oamenilor. Autoritățile investighează dacă o rețea infracțională ar fi acționat și în alte țări europene, conform informațiilor transmise miercuri de agenția AFP.

De la 20 mai, au fost raportate 49 de cazuri în toată țara, dar este posibilul ca numărul să crească în continuare, deoarece de abia acum vor veni cât mai mulți proprietari din concedii și vor observa că apartamentele lor au fost sparte.

Într-un interviu pentru televiziunea publică suedeză SVT, Monica Kruger de la poliția de frontieră a detaliat tehnica infractorilor: aceștia introduc acid azotic în broască, ceea ce duce la coroziunea metalului și facilitează deschiderea încuietorii.

„Acidul azotic este amestecat cu un alt acid pentru a accelera coroziunea, dar nu suntem încă pe deplin siguri”, a spus reprezentanta poliţiei.

Această metodă pe care au ales-o nu face gălăgie, însă se simte puternic, iar acest lucru ar putea semnala celorlalți proprietari că este ceva în neregulă în bloc.

Acidul azotic este un acid mineral puternic. A fost numit acid azotic de chimiștii din secolul al XIX-lea. În forma sa pură, este un lichid incolor până la galben și la 70% are un miros acru. Se folosește în soluții apoase concentrate.

Nu este inflamabil, dar eacționează violent (chiar prin ardere și explozie) cu o cantitate mare de compuși organici și minerali, precum și cu combustibili și metale sub formă de pulbere.

  • Poate intensifica incendiul; oxidant.
  • Poate fi coroziv pentru metale.
  • Provoacă arsuri grave ale pielii și leziuni oculare.
  • Toxic în caz de inhalare.
  • Coroziv pentru tractul respirator.

Te-ar putea interesa și: Prețurile apartamentelor din România. Variații infime față de luna iunie 2024