- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Purple Basil este culoarea anului 2025 în materie de design interior VIDEO

05 Oct, 23:24 • Dobran Viorel
Purple Basil, un mov închis, este nuanţa lui 2025 în materie de amenajări O culoare care ne face să uităm de reguli şi de ce spun vecinii şi ne dă imbodul să fim expresivi - este prezentată de compania de vopsele care a făcut anunţul.
Purple Basil este culoarea anului 2025 în materie de design interior VIDEO

Purple Basil, nuanţa care va domina designul anului 2025, este o culoare sofisticată, elegantă și puternică. Purple Basil funcționează bine în orice interior, de la living până la dormitor. Specialiștii recomandă integrarea acestei culori pentru a aduce un aer sofisticat și modern locuinței tale. Ea adaugă profunzime și eleganță, fiind perfectă pentru pereți de accent, piese de mobilier sau accesorii. Care sunt trucurile pentru a crea un design de interior dominant al locuinței noastre?

A fost aleasă culoarea anului 2024! Semnifică „nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune”

Specialiştii în arhitectură şi design au pariat pe acest violet, bazându-se pe creșterea încrederii consumatorului mediu atunci când vine vorba de utilizarea acestei culori speciale, aplecându-se spre posibilitățile expresive oferite de echilibrul său extrem de precis de tonuri de roșu și albastru, spune Ashley McCollum, expert în culori PPG pentru brandul Glidden, Purple Basil permite oricui să-și scrie propria poveste unică a culorilor.

Purple Basil 2025

Cum integrăm culoarea Purple Basil  în designul casei

„Putem să o integrăm în paleta de culori. Am putea începe prin alegerea unor pereți albi, negri, neutrii și să venim cu această culoare ca un accent. Este foarte importantă și folosirea luminii pentru a-i adăuga adâncime. Putem face alegeri îndrăznețe, care să cuprindă culori complementare cum ar fi verde-mentă sau galben-muștar. Purple Basil este recomandată pentru toată casa, în special pentru zona copiilor și cea de zi”

, a declarat Inga Mihalache, designer de interior, pentru Aleph News.

Top 10 trenduri care vor marca arhitectura și construcțiile din România în 2024

Deja pe site-urile internaţionale, experţii o alătură verdelui-olive, iar rezultatul final este absolut superb.

Culorile Anului 2025 în modă: Nuanţe de Purple Basil şi aici

O prima culoare a anului 2025, conform Fashion United este Future Dusk, o nuanta intre albastru si violet, descrisa ca fiind intunecata, misterioasa si captivanta. Aceasta nuanta se aliniaza cu tendintele legate de explorarea spatiala si avansurile tehnologice, avand un aer enigmatic si sofisticat. In moda, Future Dusk este considerata o alternativa moderna la navy si poate fi utilizata atat in piese clasice, cat si in tinute de seara spectaculoase. Daca ti se pare prea sobra pentru evenimentul tau, o poti include in tema nuntii sau in culoarea rochiilor de domnisoare de onoare.

Un alt fel de Purple Basil

Sherwin Williams propune un alt trend important in materie de culoarea anului 2025, si anume – Quietude, o nuanta de verde salvie cu accente fine de albastru, care aduce o atmosfera de serenitate si rafinament. Aceasta reflecta o preferinta pentru culori mai inchise si mai bogate in moda si design interior, oferind profunzime si eleganta. Ca si varianta de mai sus, Quietude este o alegere excelenta pentru miresele care doresc o nunta mai discreta, cu influente boeme sau eco-friendly. Poate fi folosita in designurile de rochii de mireasa pentru a crea un look natural si rafinat.

Transcendent Pink este o alta culoare a anului 2025, conform Fashion United. Aceasta nuanta de roz prafuit, cu subtonuri de maro, ofera o evolutie a trendului de culori neutre. Este perfecta pentru miresele care doresc un look sofisticat, dar discret. Aceasta culoare poate fi integrata prin accesorii sau elemente de design delicate, oferind un echilibru intre clasic si modern.

 

Astfel, culorile anului 2025 aduc o schimbare de la nuantele clasice spre tonuri mai indraznete si mai complexe, ceea ce deschide oportunitati creative si expresive in moda. Vestea buna este ca noi tocmai ce pregatim o colectie noua, asa ca te asteptam cu ideile tale la o programare!