- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Recalculare pensii 2024. Ce trebuie să facă pensionarii dacă poștașii nu îi găsesc la domiciliu cu noul talon

19 Jun, 21:10 • Garey Amyra
Decizia de recalculare a pensiei va fi transmisă într-un plic, prin intermediul Poștei Române, către fiecare vârstnic ieșit la pensie, astfel procesul de recalculare să se poată termina până în luna septembrie. Vezi ce a spus Daniel Baciu.
Recalculare pensii 2024. Ce trebuie să facă pensionarii dacă poștașii nu îi găsesc la domiciliu cu noul talon

Recalcularea pensiilor a devenit deja un subiect dezbătut aproape în fiecare zi. Decizia de recalculare a pensiei va fi transmisă într-un plic pensionarilor, prin intermediul Poștei Române.

Te-ar putea interesa și A fost anunțată data la care ajung adeverințele de recalculare a pensiilor. Românii află ce bani vor primi pe 1 septembrie

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii (CNPP), a anunțat miercuri faptul că pensionarii vor primi la domiciliu plicurile cu decizia de recalculare a pensiei.

Baciu a spus că plicurile respective vor fi trimise cu Poșta Română, astfel, aproximativ cinci milioane de pensionari urmând să le primească acasă.

Daniel Baciu a spus câteva cuvinte și despre s explicat și ce trebuie să facă pensionarii dacă nu sunt acasă când vine poștașul.

„Decizia de recalculare a pensiei va fi trimisă în plic, prin Poșta Română, fiecărui pensionar, pentru ca procesul de recalculare să se poată finaliza până în luna septembrie”, a spus președintele CNPP, potrivit Digi24.ro.

„Mai avem un pas până la trimiterea deciziilor”, a mai menționat Daniel baciu, referindu-se la un act normativ care să stabilească această procedură.

Astfel, după ce guvernul va emite actul normativ, plicurile vor fi tipărite și expediate prin Poșta Română, cu confirmare de primire.

Pensionarii trebuie să fie acasă când vine poștașul, deci, atenție la acest lucru.

În cazul în care un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul va rămâne pentru câteva zile la oficiul poștal la care este arondat, mai apoi pensionarul îl va ridica de acolo.

Daniel Baciu a prezentat deciziile de recalculare

Pe lângă cele precizate anterior, președintele Casei Naționale de Pensii Publice a transmis și faptul că pensionarii nu trebuie să-și facă griji în privința întârzierilor și a confirmat că toate datele sunt în grafic.

„Este vorba despre această formă; așa vrem să trimitem deciziile către pensionari. Trebuie să adoptăm un act normativ. Se lucrează la Casa de Pensii pentru ca aceste decizii să ajungă în timp util, astfel încât, cu prima zi lucrătoare din septembrie, oamenii să își primească drepturile de pensie.

Noi trebuie să ne încadrăm în acest timp pentru ca oamenii să primească până în septembrie, astfel încât să știe care sunt drepturile ce li se cuvin prin noua lege a pensiilor. Nu suntem în întârziere, suntem în grafic, astfel încât oamenii să își primească drepturile care li se cuvin”, a spus șeful Casei de Pensii, pentru Realitatea.

Mai mult, oficialul a prezentat documentul pe care pensionarii urmează să îl primească și a oferit detalii despre recalcularea pensiilor și despre banii în plus pe care oamenii îi vor primi de la data de 1 septembrie.

Te-ar putea interesa și Cum poți să iei 1.600 de lei în plus la pensie după recalculare, după 30 de ani de muncă. Detaliul din lege la care trebuie să fie atenți românii

„Anul acesta avem două majorări ale pensiilor. Una la 1 ianuarie, când s-a majorat cu 13%, și mai avem ce-a de-a doua în septembrie, când vorbim de recalcularea celor 5000 de dosare. În jur de 70% din pensionari vor avea majorări ale pensiilor.

În momentul de față, avem o prevedere clasă, un act normativ pentru cumpărarea retroactivă. Această posibilitate era valabilă și în noua lege a pensiilor și a fost un real succes. Cine are această posibilitate, să o facă”, a mai spus președintele Casei Naționale de Pensii.