- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Record mondial: ea este cea mai tânără bunică din lume și este româncă! La ce vârstă a născut primul copil

21 Jul, 18:35 • Alexe Raluca
România deține recordul mondial pentru cea mai tânără bunică din lume! La doar 23 de ani, o femeie din Vaslui se bucură de noua generație de copii din familia ei, deși nici ea nu este departe de vârsta unui abia tânăr adult.
Record mondial: ea este cea mai tânără bunică din lume și este româncă! La ce vârstă a născut primul copil

Rifca Stănescu are 23 de ani și este din Vaslui. A devenit cunoscută după ce s-a aflat că la vârsta ei are deja nepoți, punând numele României în Cartea Recordului cu acest lucru!

Citește și: Alocaţii copii. Cum a încasat o familie de români, ilegal, peste 240.000 de euro pentru 13 copii care trăiau cu bunicii

Ea este cea mai tânără bunică din lume

Rifca are o poveste de viață traumatizantă, crescând într-un mediu anormal pentru noi, dar tradițional pentru comunitatea romă. La ei, căsătoriile încă din fragedă pruncie sunt la ordinea zilei, astfel că viața celei mai tinere bunici din lume nu a fost deloc dintre cele mai ușoare și plăcute.

La doar 11 ani, Rifca s-a împotrivit deciziei părinților ei și a fugit cu băiatul iubit, Ionel Stănescu, care la acea vreme, având 13 ani, vindea bijuterii. Decizia de a fugi împreună în lume a fost condiționată de faptul că tânăra deja era promisă unei alte familii, acest lucru fiind decis încă de când ea avea doar doi ani.

„Am vrut să mă căsătoresc cu el, așa că am afost de acord și, bineînțeles, după ce am petrecut noaptea împreună, nimeni nu avea cum să ne despartă”, a povestit Rifca într-un interviu din 2011.

La doar un an de la căsătoria cu Ionel, fata a rămas însărcinată. La 12 ani își aducea pe lume primul copil, pe Maria. Din păcate, traseul fiicei sale a fost identic cu al ei. La 11 ani, Maria a născut un băiețel, Ion, astfel că la 23 de ani, Rifca a devenit bunică, chiar dacă nu așa își imagina că va arăta viața ei și a fiicei sale.

„Sunt fericită să fiu bunică, dar mi-am dorit altceva pentru Maria, și altceva pentru mine. Ion este un copil bun și este deja logodit cu o fată de 8 ani. Băieții sunt ăntodeauna buni de avut, ei nu trebuie să sufere la fel de mult ca fetele, cred eu”, a mai declarat Rifca.

Acest subiect a fost intens discutat de presa internațională. Accentul a fost pus pe cultură, dar și pe problemele cu care se confruntă comunitățile tradiționale rome, cu preponderență tinerele fete.

Citește și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”