- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Reguli noi pentru minorii care folosesc Instagram. Toți copiii vor primi o notificare!

28 Sep, 10:29 • Preda Silvia
Protecția minorilor în mediul online este o măsură intrată în atenția autorităților. Apar reguli noi pentru minorii care folosesc Instagram.
Reguli noi pentru minorii care folosesc Instagram. Toți copiii vor primi o notificare!

Curând, conturile de Instagram ale adolescenților vor deveni private, pentru protejarea lor. Meta lucrează la o tehnologie care să detecteze utilizatorii minori, chiar dacă ei au declarat o vârstă falsă la crearea contului.

Mulți copii au cont de Instagram, deși nu au în momentul în care își fac contul vârsta minimă — de 13 ani.

Acum, Instagram pregătește actualizarea conturilor de adolescenți. Profilul utilizatorului cu vârsta mai mică de 18 ani va fi setat automat pe privat. În plus, vor exista setări mai stricte de mesagerie. Conturile pot rămâne publice doar dacă părintele oferă permisiunea și supraveghează contul.

Copiii vor primi o notificare după ce au petrecut o oră pe zi folosind aplicația. Aceasta va intra în „modul de somn” între orele 22 și 7 dimineața, timp în care notificările vor fi inactive și va trimite răspunsuri automate.

Instagram va limita, de asemenea, cine poate eticheta adolescenții în fotografii. Vor fi menționate în comentarii doar persoanele pe care le urmăresc.

Meta spune că măsurile Instagram reprezintă o soluție la îngrijorările părinților

Citește și: Adio, rețele sociale! Țara care interzice accesul copiilor sub 14 ani pe Facebook, Instagram și TikTok

Meta lucrează la o tehnologie care să încerce să stabilească vârsta adevărată a copilului.

Se pot uita la conținutul pe care-l urmărești, dacă e conținut dedicat copiilor. Cred că mai degrabă pe bază de conexiuni, colegi de clasă, prieteni, poți să-ți dai seama de niște lucruri.

Cu trăsăturile feței sunt niște probleme în UE, sunt niște legi care interzic recunoașterea facială. Se pare că o să dispară încet-încet, poate pentru această cauză specială, pentru protecția minorilor, să poată fi folosită în continuare”, a declarat Alexandru Negrea, consultant social-media.

Totul se face pentru a restricționa accesul minorilor la informații și imagini nepotrivite vârstei.

Australia a introdus o lege care interzice copiilor sub 14 ani să utilizeze Facebook, Instagram și TikTok, ca parte a unei inițiative de a reduce timpul petrecut pe ecrane și de a încuraja experiențe reale, precum sportul și socializarea directă, a anunţat premierul Anthony Albanese, potrivit Antena 3 CNN.

Vezi și: Top 5 cei mai bine plătiţi fotbaliști de pe Instagram. Cât câştigă Messi dintr-o postare