Romanian
 - 
ro
Diverse

Restaurante și terasele au ajuns în pragul disperării! Pun clienții să își aducă singuri mâncarea la masă din lipsa de personal

23 Jun, 20:57 • Constantin Cristina
HoReCa se confruntă cu o lipsă acută de personal. Așa că patronii la restaurante și terase își pun clienții să își ducă singuri mâncarea la masă.
Restaurante și terasele au ajuns în pragul disperării! Pun clienții să își aducă singuri mâncarea la masă din lipsa de personal

Criza de chelneri face ravagii în domeniul HoReCa! Restaurantele și terasele au apelat la elevii și studenții care vor să câștige un ban în vacanță, a informat observatornews.ro.

Patronii încearcă să-i convingă pe clienți să se comporte frumos cu ospătarii, cine a reușit să angajeze, ca să nu-i piardă, iar alții au apelat la o soluție de avarie și îi pun pe clienți să își ducă singuri mâncarea la masă.

Vezi și: Ce salariu primește un angajat din HORECA, de pe litoralul din Bulgaria. Patronii, exasperați de lipsa forței de muncă

Restaurante și terasele au ajuns în pragul disperării! Pun clienții să își aducă singuri mâncarea la masă din lipsa de personal

Ioana este o tânără care frecventează terasele și barurile cu prietenii săi și a remarcat că de la o vreme, din tot mai multe locuri trebuie să își ia singură mâncarea de la bar.

„Nu cred că e o problemă, adică venim în oraş ca să ne simţim bine, deci nu cred că ar mai conta cine livrează şi cine nu”, a spus Ioana.

Autoservirea a devenit varianta de succes care încă mai ține în viață restaurantele și terasele care se confruntă cu o criză adâncă de personal.

Andrei are două restaurante italienești în București: pentru unul dintre ele a găsit angajați din Asia, iar în celălalt nu are ospătari deloc.

„Din ce în ce mai mulţi clienţi strâng după ei, masa o lasă curată. Nu mai suntem supăraţi că de ce e coadă, de ce aşteptăm atât de mult. Ne-am dat seama că facem economie, dar nu am conceput-o aşa.”, a spus Andrei Fâciu, proprietar pizzerie.

restaurante
restaurante

„În acest local, clienţii îşi comandă singuri mâncarea. Am comandat o pizza Pizza mea este aproape gata în aproximativ 5 minute. Am economisit timp, iar localul economiseşte aproximativ 10 000 de lei pe lună, pentru că nu are servire la masă.”, a informat reporterul sursei citate.

„Cred că ar trebui să-mi triplez numărul de colegi ca să putem face faţă la cele aproape 200 de locuri pe care le avem aici. Este o economie destul de mare. Dezavantajul oamenii care prea nu lasă tips în zona asta de self service.”, a precizat Adda Dumitru, manager local self service.

Numărul joburilor în sectorul HoReCa a crescut cu 25% în acest an, arată cele mai noi date ale unei platforme de recrutare. Doar că interesul pentru un loc de muncă în domeniu nu ține pasul cu cererea.

Alte articole: HoReCa și Turism, nevoie urgentă de personal! Sezonul estival la un pas de deschidere. Iată ofertele de joburi disponibile

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Bună dimineața, Schengen! Românii pot circula, din 1 ianuarie 2025, fără controale la frontieră
Bună dimineața, Schengen! Românii pot circula, din 1 ianuarie 2025, fără controale la frontieră
Revelion 2025. Care sunt cele mai haioase mesaje ce pot fi trimise de Anul Nou. De la clasic la romantismul de tip catastrofă: ”Lovi-te-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii!”
Revelion 2025. Care sunt cele mai haioase mesaje ce pot fi trimise de Anul Nou. De la clasic la romantismul ...
Horoscop rune pentru începutul lui 2025. Mihai Voropchievici vine cu vești bune pentru mai mulți nativi
Horoscop rune pentru începutul lui 2025. Mihai Voropchievici vine cu vești bune pentru mai mulți nativi
Florin Piersic va avea parte de un Revelion atipic, la mănăstire. Ce își dorește marele actor pentru noul an
Florin Piersic va avea parte de un Revelion atipic, la mănăstire. Ce își dorește marele actor pentru ...
Ce să nu faci în noaptea de Revelion 2025, îți va aduce ghinion tot anul. Respectă aceste tradiții ca să ai parte de noroc
Ce să nu faci în noaptea de Revelion 2025, îți va aduce ghinion tot anul. Respectă aceste tradiții ...
Alimentele de evitat în noaptea de Revelion. Iată ce ar trebui să ai pe masă la trecerea dintre ani ca să ai noroc
Alimentele de evitat în noaptea de Revelion. Iată ce ar trebui să ai pe masă la trecerea dintre ani ...
Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Călin Georgescu în dosarul în care acesta a atacat trei decizii ale BEC emise ca urmare a anulării alegerilor prezidenţiale
Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Călin Georgescu în dosarul în care acesta a atacat ...
Cum aranjăm corect platoul cu brânzeturi. Cele mai potrivite garnituri
Cum aranjăm corect platoul cu brânzeturi. Cele mai potrivite garnituri
Revelion 2025. Primăria Sectorului 3 invită bucureștenii la concerte și show multimedia în Parcul Titan. Vor cânta nume mari ale muzicii
Revelion 2025. Primăria Sectorului 3 invită bucureștenii la concerte și show multimedia în Parcul ...
Ireal! Cât a cerut proprietarul unui apartament din Brașov pentru cinci nopți de cazare în perioada Anului Nou
Ireal! Cât a cerut proprietarul unui apartament din Brașov pentru cinci nopți de cazare în perioada ...
”Secretul” care te ajută să plătești jumătate din abonamentul de mobil la Digi. Cine îl știe poate scoate din buzunar de la doar un euro pe lună!
”Secretul” care te ajută să plătești jumătate din abonamentul de mobil la Digi. Cine îl știe ...
Rețetă tort Red Velvet. Cum se prepară cel mai popular desert din cofetării
Rețetă tort Red Velvet. Cum se prepară cel mai popular desert din cofetării
Eduard Pavel, asociat La Mircea Măcelaru’: ”Porcul cu 25 de zile termen de valabilitate e mai mult ‘copil chimic’ decât produs sănătos”
Eduard Pavel, asociat La Mircea Măcelaru’: ”Porcul cu 25 de zile termen de valabilitate e mai mult ...