Restaurantul Vytopna a fost fondat de Jaromir Budik, care a inaugurat primul local în Brno. Succesul a luat amploare odată cu introducerea trenulețelor ca mijloc de servire, iar apoi au mai fost deschise localuri și în alte orașe precum Praga și Viena, cel din urmă devenind gazda uneia dintre cele mai spectaculoase locații.
Budik a dorit să ofere mai mult decât o simplă masă la restaurant, așa că a creat un concept nou astfel încât clienții să aibă o experiență cu adevărat uimitoare. Designul trenulețelor este special conceput pentru a face față transportului constant al comenzilor.
Chiar dacă modul de servire este unul inedit, Vytopna pune un accent deosebit și pe calitatea mâncării. Preparatele includ burgeri suculenți, fripturi din carne bio și alte specialități pregătite din ingrediente proaspete.
Restaurantul Vytopna este considerat un punct de atracție atât pentru adulți, cât și pentru copii. Toți cei care vizitează Viena, beneficiază la acest local de o atmosferă prietenoasă, trenulețele care traversează mesele și mâncarea de înaltă calitate.
Localul se află într-o clădire care a adăpostit la un moment dat un bordel, însă azi arată ca o adevărată bijuterie. Este împdobit cu tablouri, are un tavan destul de jos și o podea din parchet care atrage imediat atenția, potrivit theviennareview.at.