- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Rețetă de tocăniță turcească de post. Aromele orientale îți vor purta papilele gustative într-un carusel gastronomic

13 Dec, 13:05 • Bocioacă Bianca
Această rețetă de tocăniță turceasă este ideală în Postul Crăciunului. Ai nevoie de câteva ingrediente simple, iar rezultatul va fi garantat unul demențial.
Rețetă de tocăniță turcească de post. Aromele orientale îți vor purta papilele gustative într-un carusel gastronomic

Rețetă de tocăniță turcească. Acest preparat de cu origini orientale este ideal pentru această perioadă în care creștinii țin post. Pentru a găti acest deliciu culinar ai nevoie de câteva ingrediente simple.

Citește și: Ardei umpluți mănăstirești. Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

Tocăniță turcească de post

Ingrediente

  • 3-4 vinete,
  • 1/2 cană cu linte,
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt,
  • 5-6 căței de usturoi, tocați mărunt,
  • 2-3 roșii, tăiate cubulețe,
  • 2 lingurițe cu mentă proaspătă, tocată
  • 2 lingurițe de mentă uscată
  •  1 linguriță cu fulgi de chili
  • 1 lingură cu pastă de roșii
  • 2/3 cană cu ulei de măsline
  • 3 linguri de rodii, sare după gust
Tocăniță turcească de post
Tocăniță turcească de post

Citește și: Rețeta tradițională a turtelor „scutecele lui Iisus”. Ai toate ingredientele în bucătăria ta

Mod de preparare

Pentru început, decojiți vinetele, apoi tăiați-le în patru pe lungime. Așezați-le în straturi într-o sită, presârând sare între ele. Lasați-le să stea o oră pentru a elimina sucurile amare. După ce a trecut timpul, clătiți-le cu apă și uscați-le cu un șervețel de hârtie.

Fierbeți apoi lintea până când este moale. După ce s-a gătit, se strecoară și se pune deoparte.

Tocăniță turcească de post
Tocăniță turcească de post

Într-un bol, se amestecă roșiile, ceapa, usturoiul, menta, sarea, fulgii de chili și pasta de tomate. Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare, jumătate din amestecul de legume, apoi jumătate din vinete, juătate din linte și cealaltă jumătate rămasă din amestecul de legume. Se acoperă cu vinetele rămase, apoi cu linte. Se pune puțin ulei pe deasupra și se dă la cuptor până când vinetele se frăgezesc, aproximativ o oră și jumătate, potrivit evz.ro.

Urmărește Daily Business pe Google News