Rețetă de gogoși delicioase cu drojdie. Pregătite după o rețetă clasică din 1957, nu au cum să dea greș nici în fața celor mai pretențioși pofticioși.
Ingrediente
500 g făină
15 g drojdie proaspătă
1/2 linguriţă sare
Puţină esenţă de vanilie
Coajă de lămâie rasă
Apă cât cuprinde pentru a face o cocă moale
Ulei pentru prăjit gogoşile
Câteva linguri de zahăr pudră pentru decor
Citește și: Prăjitura care se face singură. Rețeta pas cu pas a deliciosului desertMod de preparare
Pune într-un bol mare făina, drojdia proaspătă și sarea. Aduagă esența de vanilie și coaja rasa de lămâie. Apoi, adaugă treptat apă, până când obții o cocă moale, care să poată fi luată ușor cu lingura. Aluatul se frământă timp de câteva minute, până când devinde neted și elastic.
Aluatul se lasă la crescut într-un loc cald, acoperit cu un prospo curat. Aluatul ar trebui să își dubleze volumul în aproximativ o oră, Acest pas este esențial dacă vrei să obții gogoși pufoase și aerate, scrie click.ro.
După ce aluatul a crescut suficient, ia cu lingura porții din aluat și pune-le într-o tigaie cu ulei încins. Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte pentru ca gogoșile să se prăjească uniform și să devină crocante la exterior și moi la interior.
Gogoșile se prăjesc 2 – 3 minute pe fiecare parte, până când capătă o culoare aurie frumoasă. După ce s-au prăjit, trebuie scoase pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Pudrează-le apoi cu zahăr din belșug și servește-le calde. Aceste gogși sunt perfecte alături de o cană de lapte sau o ceașcă de cafea.
Citește și: Rețeta simplă care te va cuceri pe loc. Supă cremoasă de cartofi cu ciuperci, gata în câteva minute