Romanian
 - 
ro
Diverse

Rețetă delicioasă de gogoși de casă cu drojdie. Cum preparau străbunicile noastre acest desert pufos

09 Feb, 11:00 • Bocioacă Bianca
Aceste gogoși simple îți vor aminti cu siguranță de copilărie. Această rețetă tradițională care datează din 1957, deși simplă, aduce un gust autentic, ca pe vremuri, de care nu ai cum să te saturi.
Rețetă delicioasă de gogoși de casă cu drojdie. Cum preparau străbunicile noastre acest desert pufos

Rețetă de gogoși delicioase cu drojdie. Pregătite după o rețetă clasică din 1957, nu au cum să dea greș nici în fața celor mai pretențioși pofticioși.

Gogoși simple cu drojdie

Ingrediente

  • 500 g făină

  • 15 g drojdie proaspătă

  • 1/2 linguriţă sare

  • Puţină esenţă de vanilie

  • Coajă de lămâie rasă

  • Apă cât cuprinde pentru a face o cocă moale

  • Ulei pentru prăjit gogoşile

  • Câteva linguri de zahăr pudră pentru decor

Citește și: Prăjitura care se face singură. Rețeta pas cu pas a deliciosului desertMod de preparare

Pune într-un bol mare făina, drojdia proaspătă și sarea. Aduagă esența de vanilie și coaja rasa de lămâie. Apoi, adaugă treptat apă, până când obții o cocă moale, care să poată fi luată ușor cu lingura. Aluatul se frământă timp de câteva minute, până când devinde neted și elastic.

Aluatul se lasă la crescut într-un loc cald, acoperit cu un prospo curat. Aluatul ar trebui să își dubleze volumul în aproximativ o oră, Acest pas este esențial dacă vrei să obții gogoși pufoase și aerate, scrie click.ro.

După ce aluatul a crescut suficient, ia cu lingura porții din aluat și pune-le într-o tigaie cu ulei încins. Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte pentru ca gogoșile să se prăjească uniform și să devină crocante la exterior și moi la interior.

Gogoșile se prăjesc 2 – 3 minute pe fiecare parte, până când capătă o culoare aurie frumoasă. După ce s-au prăjit, trebuie scoase pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Pudrează-le apoi cu zahăr din belșug și servește-le calde. Aceste gogși sunt perfecte alături de o cană de lapte sau o ceașcă de cafea.

Citește și: Rețeta simplă care te va cuceri pe loc. Supă cremoasă de cartofi cu ciuperci, gata în câteva minute

Urmărește Daily Business pe Google News