Această rețetă simplă de supă de cartofi cu ciuperci te va cuceri imediat. Se pregătește rapid, în doar câțiva pași simpli și nu necesită ingrediente complicate, potrivit click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Ardei umpluți cu un ingredient special. Combinația inedită care transformă rețeta într-o delicatesă
foto: rețeta
Pentru această supă avem nevoie de 500 g de ciuperci champignon, trei cartofi, un morcov, două cepe, doi căței de usturoi, 25 g de unt și patru linguri de ulei.
Pe lângă acestea, mai folosim o linguriță de făină, jumătate de linguriță de turmeric, 1,5 litri de apă, sare și piper după gust, zeamă de lămâie și puțin pătrunjel proaspăt.
Modul de preparare este extrem de simplu. Începem prin a curăța și tăia ciupercile în felii subțiri, apoi le călim ușor în două linguri de ulei până se rumenesc. Le dăm deoparte și trecem la următorul pas. Într-o oală, punem restul de ulei împreună cu untul, adăugăm morcovul tăiat rondele subțiri și îl călim timp de 3-4 minute. Urmează ceapa și usturoiul mărunțite, care se sotează ușor pentru a-și elibera aroma.
După aceea, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și presărăm făina, amestecând totul bine. După 2-3 minute, turnăm apa și asezonăm cu sare și piper. Lăsăm legumele să fiarbă până devin fragede, apoi mixăm supa cu ajutorul unui blender pentru a obține o consistență cremoasă. În acest moment, adăugăm turmericul, ciupercile călite și pătrunjelul tocat, apoi mai fierbem totul încă 5 minute pentru a combina aromele.
Te-ar mai putea interesa și: Ciorbă de fasole călugărească, după rețeta Mănăstirii Radu Vodă. Ingredientul care face ca preparatul să fiarbă rapid