Red Velvet e un desert foarte potrivit pentru masa de Revelion, mai ales că arată spectaculos, iar gustul e pe măsură. Îl poți face la tine acasă și poți folosi doar ingrediente naturale.
Ingrediente pentru blatul Red Velvet
- 480 de grame de zahăr tos
- o linguriță de sare fină
- 4 ouă
- 200 de grame de ulei vegetal
- o lingură de colorant alimentar roşu
- 2 linguriţe de esenţă de vanilie
- 40 de grame de cacao
- 450 de grame de făină
- 80 de grame de amidon de porumb
- 400 de grame de iaurt
- 1,5 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1,5 linguriță de oțet alb
- unt pentru ungerea formei.
Citește și Top 10 cele mai apreciate stațiuni de schi din Europa. Ce țară ocupă locul 1. Nu e Austria și nici Italia
Ingrediente pentru glazură
- 150 de grame de unt nesărat la temperatura camerei
- 190 de grame de cremă de brânză
- 550 de grame de zahăr pudră
- o linguriţă esenţă de vanilie.
Mod de preparare blat Red Velvet
- Pornește cuptorul și lasă-l să se preîncălzească. Apoi, acoperă patru forme cu diametrul de 18 cm cu hârtie de copt.
- Pune în vasul robotului de bucătărie zahărul, sarea, ouăle, uleiul, colorantul alimentar și vanilia și amestecă toată compoziția bine până când zahărul se dizolvă complet.
- Ia un vas în care să amesteci cacao cu făină și amidon.
- Combină bicarbonatul de sodiu cu oțetul într-un alt recipient și pune apoi și iaurtul.
- Pune în vasul robotului de bucătărie jumătate din amestecul de făină și cacao, iar apoi adaugă iaurt și cealaltă jumătate a amestecului de făină şi în final cealaltă jumătate a amestecului de iaurt. Amestecă totul până se obține o textură fină.
- Apoi, împarte compoziția în patru părţi egale. Umple cele patru forme cu aceeași cantitate de aluat. Trebuie să se coacă timp de 30 de minute, iar în acest timp verifică în mod regulat dacă este gata introducând o scobitoare în aluat. Dacă scobitoarea iese uscată, e semn că aluatul este copt.
- Lasă blaturile în forme până când se răcesc, iar în acest timp pregătește glazura.
Mod de preparare glazură
- Untul trebuie bătut până devine cremos și se albește, în vasul robotului de bucătărie. Apoi pune crema de brânză și amestecați bine.
- Adaugă și zahărul pudră și amestecă la viteză mică aproximativ trei minute.
- Răzuiește marginile și adaugă vanilia, iar apoi amestecă timp de cinci minute.
Citește și Ciocolata cu jumări. Inovația culinară a unui român care promite să cucerească piața dulciurilor
Cum asamblezi tortul
- Unge cu glazură mai întâi trei din cele patru blaturi, asamblează-le, apoi adaugă deasupra şi al patrulea blat. Pune restul de glazură pe cel de-al patrulea blat şi îmbracă întreg tortul.
- Poți presăra deasupra tortului fulgi de nucă de cocos, firimiturile rămase în urma celor patru blaturi roşii şi poți orna cu căpşuni sau cu alte fructe, în funcție de preferințe.