Rețetă varză murată cu ciolan afumat. Orice patriot adevărat are grijă ca de 1 Decembrie, când se sărbătorește Ziua Națională a României, să aibă pe masă preparate tradiționale mioritice. Chiar și turiștii străini le mănânce cu poftă de fiecare dată când ajung pe teritoriul țării noastre.
Citește și Clătita Dubai, cel mai „vânat” desert la West Side Christmas Market din Drumul Taberei. Cât ar trebui să scoată din buzunar românii
Dacă dorești să fii pregătit pentru sărbătoarea națională și să petreci cum se cuvine, alături de toată familia, îți prezentăm cea mai simplă rețetă de varză murată cu ciolan afumat. Merge foarte bine și cu mămăligă și ardei iute.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 varză murată;
- 400 g de ciolan afumat;
- 1 lingură de pastă de tomate;
- 1-2 frunze de dafin;
- cimbru, piper și boia iute;
- 1 lingură de untură de porc;
- 1 cană de supă de legume sau de apă;
- 1 legătură de mărar.
Din aceste ingrediente vei obține cam șase porții de varză cu afumătură.
Citește și Ce alimente conțin nicotină și cât de periculoase sunt pentru organism. Substanța se găsește în 6 produse
Rețetă varză murată cu ciolan afumat. Mod de preparare:
- Mai întâi lasă varza murată la desărat câteva ore în apă rece. Apoi pune într-un tuci untura iar când aceasta s-a încins poți adăuga ciolanul afumat, tăiat în bucăți potrivite. Lasă-l să se rumenească ușor, apoi adaugă în ceaun varza murată tocată mărunt și călește-le împreună.
- Când vezi că a scăzut zeama lăsată de varză e momentul să pui jumătate din cana cu supă de legume. frunzele de dafin și restul condimentelor. E necesar să le lași să fiarbă câteva minute, iar apoi să transferi varza cu ciolan într-o tavă și să o pui la cuptor.
- După 20 de minute, adaugă în tavă și pasta de tomate desfăcută în restul de supă și mai lasă varza cu ciolan să se gătească pentru încă 20-25 de minute.
- La final, toacă mărarul și presară-l pe deasupra.