Românii și turiștii străini au ajuns să plătească în Aeroportul Otopeni de trei ori mai mari peste nivelul pieței. Diferențele de tari de au ajuns să fie colosale, a informat romaniatv.net.
Un exemplu ar fi prețurile impuse de patiseria Fornetti și de cel de pe Aeroportul Otopeni. Se observă că o felie de Pizza Picantă, în oraș, la un sediu din Pipera, una dintre cele mai bune zone din București, costă 7 lei. În același timp, exact același produs, pe Aeroportul Otopeni te va costa nu mai puțin de 21 de lei. De asemenea, 100 de grame de mini-pateuri cu vișine, în zona de fițe a Bucureștiului vor costa 4,10 lei, în timp ce pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti Fornetti cere 9,90 de lei. Cu alte cuvinte, acolo prețurile sunt triplate.
Nu este singurul exemplu. Un suc pe care îl cumperi de la Aeroportul Otopeni a ajus să coste mai mult decât la Paris. Dacă la Paris, un suc are prețul de 4 euro, la Aeroportul Henri Coandă scoți din buzunar 5 euro pentru un suc. Comparația dintre prețurile de la Otopeni și Paris poate fi făcută si în privința cafelei, a apei plate sau a unei felii de pizza.
Mândria Bucureștiului, de a fi considerat Micul Paris, este resimțită, astfel, de românii care tranzitează cel mai mare aeroport din țară. La Otopeni, o sticlă de apă este 10 lei, o cafea – 20 de lei, iar o felie de pizza poate ajunge chiar la 50 de lei.
Potrivit sursei citate, o baghetă cu cașcaval și salam are prețul de 39 de lei, la fel de mult ca un meniu care include supă și felul întâi în centrul orașului. Nici vegetarienii nu sunt scutiți de prețurile mari pentru sendviș-uri, pentru că o baghetă de roșii cu mozzarella are prețul tot de 39 de lei.
Pentru cei care se află la aeroport și care vor să își potolească foamea, există variante ușor mai ieftine: un melc cu vanilie este 15 lei, un croasant cu unt este 14 lei, iar un croasant cu șuncă și cașcaval te costă 29 de lei. Dacă vrei să te hidratezi, o simplă sticlă cu apă plată la 0.5 costă 26 de lei, mai mult decat prețul triplu față de un supermarket obișnuit.