- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Revoluție în educație! Țara care va interzice definitiv telefoanele mobile în școli din 2025

28 Aug, 09:57 • Bugiu ⁠Ana Maria
În această țară vor fi interzise telefoanele mobile în școli, din 2025. S-a anunțat introducerea unei „pauze digitale”.
Revoluție în educație! Țara care va interzice definitiv telefoanele mobile în școli din 2025

Ministrul demisionar al Educației din Franța, Nicole Belloubet, a anunțat introducerea unei „pauze digitale” în școli și licee. Va exista o interdicție experimentală a telefoanelor mobile în „aproape 200 de licee” și ar putea intra în vigoare de la începutul noului an școlar, din ianuarie 2025, potrivit digi24.ro.

Te-ar putea interesa și: Telefoanele mobile, interzise în timpul orelor de curs. De ce nu vor putea fi confiscate de către profesori: „E complicat să faci asta”

foto: telefoane mobile în școli

Revoluție în educație! Țara care va interzice definitiv telefoanele mobile în școli din 2025

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul demisionar al Educației, Nicole Belloubet, a explicat ce presupune „interdicție experimentală” a telefoanelor mobile din „aproape 200 de licee” din țară. Ar putea începe chiar din acest an școlar, din ianuarie 2025, mai exact.„Pauza digitala” ar putea avea ca obiectiv concentrarea mai mult pe a fi prezent în momentele care se petrec la școală.

„Experimentarea acestei pauze digitale va începe în această toamnă, în 2024, în aproape 200 de școli secundare, și ar trebui să fie posibilă implementarea acestei pauze digitale la nivel general din ianuarie 2025”, a declarat Nicole Belloubet.

Ce se va întâmpla, de fapt? Elevii își vor pune telefoanele într-un dulap când ajung la școală, a explicat ministrul demisionar al Educației. Momentan, elevii își păstrează telefoanele în cadrul clasei, potrivit site-ului ministerului Educației din Franța, dar noul proiect nu le va mai permite elevilor acest lucru.

„Cu toate acestea, nu este vorba de a refuza utilizarea educațională a tehnologiei digitale”, subliniază Nicole Belloubet.

Prin urmare, ministrul a revenit la utilizarea inteligenței artificiale în școli și licee, solicitând crearea unei foi de parcurs specifice sistemului de învățământ francez. „Trebuie să permitem profesorilor să utilizeze inteligența artificială”, a mai spus ea.

Te-ar putea interesa și: Fără telefoane mobile în acest loc! Legea a fost aspru criticată