- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Rezultate BAC 2024, sesiunea de toamnă. Care este perioada de contestații

26 Aug, 08:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Au apărut rezultatele la BAC, sesiunea de toamnă 2024. Elevii vor afla și când pot depune contestațiile.
Rezultate BAC 2024, sesiunea de toamnă. Care este perioada de contestații

Luni, 26 august, elevii vor afla rezultatele inițiale ale examenului de BAC, sesiunea de toamnă 2024. Rezultatele vor fi afișate pe platforma edu.ro.

Candidații nemulțumiți vor putea depune contestațiile în cursul zilei de astăzi, până la ora 18:00, atât online, cât și fizic, la centrele de examen unde au susținut probele. În afară de contestație, candidații trebuie să completeze și o declarație-tip, în care elevii își asumă nota finală, care poate fi mai mică sau mai mare, în urma contestației.

Te-ar putea intersa și: Schimbare uriașă la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Ce vor putea face elevii

foto: bac

Rezultate BAC 2024, sesiunea de toamnă

Rezultatele se pot urmări în timp real pe bacalaureat.edu.ro, controlată de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru ca rezultatele individuale să fie afișate, elevul trebuie să introducă codul unic în căsuța corespunzătoare.

Pentru a promova examenul, elevii trebuie să obțină:

  • o medie generală de cel puțin 6.00
  • nota minimă 5.00 la fiecare probă

Vor primi calificativul „admis” sau „respins”, în funcție de rezultatele fiecărei probe. Examenul acesta este „impregnat în conștiința comună” ca „examenul maturității”, fiind un moment-punte intre două perioade ale elevilor, un prim test de importanță majoră în evaluarea cunoștințelor acumulate în 4 ani de zile.

Raportat la vârstă și perioada în care se desfășoară, acest examen întrunește calitățile unei astfel de titulaturi, însă, pentru sănătatea mintală a elevilor, nu ar trebui să fie pusă atât de multă presiune pe ei.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate vineri, 30 august, ziua în care mulți elevi vor fi realizat că toată munca depusă nu a fost în zadar. Unii elevi își vor face sau urma planurile, iar alții se vor pregăti să își continue studiile sau să reintre în examen, în sesiunile următoare.

Rata de promovare, după primele rezultate publicate în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023, a fost de 29,8%, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației. Adică aproape 3 din 10 candidați au promovat examenul, în comparație cu anii anteriori.

Te-ar putea interesa și: Ministrul Educației, propunere: Calendarul pentru Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025