- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Risc de incendiu pentru unele produse IKEA. Ce trebuie să returneze imediat clienții

27 Jul, 20:28 • Bugiu ⁠Ana Maria
IKEA România recheamă un produs care se poate afla în pericol pentru clienții care l-au cumpărat. Aceștia au anunțat că reprezintă un risc ridicat de incendiu.
Risc de incendiu pentru unele produse IKEA. Ce trebuie să returneze imediat clienții

Ikea anunță risc ridicat de incendiu pentru unele produse. Compania recheamă încărcătoarele portabile VARMFRONT de 10400 mAh (model E2038) cu marcajele de dată (AASS) 2313, 2316, 2318 și 2319 sau încărcătoarele portabile VARMFRONT de 5200 mAh (model E2037) cu marcajele de dată (AASS) 2318, 2319 și 2322, conform capital.ro.

Compania informează că rechemarea acestui produs este motivată de riscul ridicat de incendiu pe care acesta îl are, cauzat de o eroare de fabricație specifică produselor de acest tip. Se recomandă încetarea imediată a utilizării acestui produs și contactarea companiei pentru înlocuirea produsului, respectiv rambursarea integrală.

În decursul procesului de verificare și evaluare a produselor, pe care IKEA îl desfășoară în conformitate cu normele în vigoare, a fost identificată această problemă la unele încărcătoare VARMFRONT, care sunt marcate cu marcajele menționate. Alte încărcătoare portabile cu diferite marcaje de dată nu se află în categoria de risc, nefiind afectate de această rechemare, afirmă sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Marius Budăi, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu prețurile la alimente și energie

Cum poți returna produsul cu risc ridicat de incendiu

Încărcătoarele portabile VARMFRONT afectate pot fi returnate în orice magazin IKEA pentru înlocuirea acestuia sau pentru rambursarea integrală, fără să fie necesară dovada achiziției produsului. Pentru a afla mai multe informații legate de restituirea bunului, vizitați site-ul IKEA sau îi puteți contactați la numărul de telefon 021-407.45.32. Compania își cere scuze pentru neplăcerile cauzate de această situație, așa cum se arată pe site-ul oficial.

Pentru a vedea dacă produsul dumneavoastră se află în categoria de risc și dacă trebuie returnat sau nu, puteți observa în fotografiile de mai jos.

Compania IKEA a mai rechemat produse în trecut

Încărcătorul USB ÅSKSTORM 40W, gri închis a fost rechemat de către IKEA la începutul anului 2024. Motivul a fost riscul ridicat de deteriorare a cablului de alimentare în timpul utilizării prelungite a acestuia. Riscul creștea în momentul înfășurării cablului sau a îndoirii acestuia în mod repetat. Era vorba despre modelul ICPSW5-40-1, iar clienții puteau verifica modelul pe eticheta din spate a produsului, potrivit sursei citate.

Deteriorarea cablului poate cauza arsuri termice, chiar electrocutare, fapt care pune în pericol siguranța utilizatorului.

Astfel că, în acea perioadă, compania a rechemat acest produs, iar clienților le-au fost restituiți banii înapoi, fără a fi necesară prezența bonului fiscal.

La fel ca în cazul de față, IKEA a cerut scuze tuturor clienților care s-au aflat în situația creată, punând accent pe siguranța acestora.

Te-ar putea interesa și: Facturile la energie pot exploda din cauza caniculei. Românii riscă să plătească prețuri istorice în 2024