- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Româna, cea mai bine plătită limbă din Spania. Vorbitorii câștigă salarii triple față de salariul mediu

21 Dec, 14:15 • Toma Anca
Româna, cea mai bine plătită limbă din Spania. Cunoașterea limbilor străine ajută foarte mult într-un proces de angajare și este foarte apreciată de companii, în special de cele care exportă în țări străine sau care au sediul în afara granițelor.
Româna, cea mai bine plătită limbă din Spania. Vorbitorii câștigă salarii triple față de salariul mediu

Româna, cea mai bine plătită limbă din Spania. Potrivit unui nou studiu publicat de platforma lingvistică Preply, în care sunt analizate 500.000 de oferte de locuri de muncă, vă prezentăm care sunt limbile cel mai bine plătite în Spania.

Citește și: Cum arată jamonul din Spania pe care românii dau și 6.000 lei/bucată

Româna, cea mai bine plătită limbă din Spania

1. Româna

Potrivit acestui studiu, limba română este cea mai bine plătită limbă străină din Spania. Vorbitorii de română câștigă un salariu mediu anual de 82.865 de euro, aproape triplu față de salariul mediu spaniol.

2.Portugheza

Pe locul doi în clasament se află portugheza, ai cărei vorbitori câștigă în medie 68.120 de euro.

3. Araba

Foarte aproape, pe locul trei, se află limba arabă, cu 67.357 de euro salariu mediu anual.

4. Greaca

Limba greacăeste mult în urmă, cu un salariu mediu de 58.333 de euro. Vorbitorii de greacă vor câștiga cu aproape 10.000 de euro mai puțin decât cei de arabă.

5. Franceza

Finalul topului celor cinci limbi care câștigă cele mai bune salarii în Spania este franceza, cu un salariu mediu anual de 54.725 de euro.

Pe lângă analiza limbilor străine cel mai bine plătite în Spania, acest studiu investighează și care sunt cele mai solicitate limbi străine de companiile spaniole.

Primul loc este ocupat de limba engleză, fiind publicate aproximativ 15.864 de posturi vacante care solicită candidaților stăpânirea acestei limbi. Cu toate acestea, în ciuda popularității sale în rândul companiilor, se află doar pe locul nouă în ceea ce privește salariile plătite: aproximativ 48.960 de euro în medie anuală, o sumă doar puțin mai mare decât salariul mediu spaniol.

Franceza este a doua cea mai solicitată limbă, deși există mult mai puține locuri de muncă care necesită vorbitori de franceză, cu aproximativ 2.000 de posturi vacante.

Germana este a treia limbă cea mai solicitată dintre companiile spaniole, cu 1.388 de posturi vacante.