România apare tot mai des în topurile internaționale ale țărilor bune de vizitat, iar acesta este un lucru cât de poate de bun. De curând, cei de la National Geographic, au lăudat orașul București, în special Terasa Obor, numind-o un loc „neînsemnat” la prima vedere, dar care servește „cele mai bune rulouri suculente de carne prăjită la foc deschis”.
Capitala României a fost inclusă, recent, de National Geographic, pe lista destinațiilor culinare care merită descoperite. Piața Obor fiind una dintre zonele recomandate.
Prestigioasa publicație descrie Terasa Obor drept un loc „neînsemnat” la prima vedere, dar care servește „cele mai bune rulouri suculente de carne prăjită la foc deschis”. Jurnaliștii recomandă ca micii din Obor să fie serviți „fierbinți, cu pâine pufoasă și muștar picant„, fiind considerată „cea mai bună mâncare românească de stradă”.
Citește și: București versus Budapesta: Care capitală câștigă duelul turistic
„Supranumit ‘Micul Paris’ între cele două războaie mondiale pentru arhitectura sa elegantă și marile bulevarde, Bucureștiul are o admirație continuă pentru rafinamentul francez. Aceeași sensibilitate modelează acum scena gastronomică a Bucureștiului.
O nouă generație de bucătari – mulți formați în bucătării europene de top – se întorc acasă, dornici să îmbine tehnicile moderne cu bogatul patrimoniu culinar al României. Ei se alătură bucătarilor români și bucătarilor expatriați care au făcut din București casa lor, pentru a crea un peisaj gastronomic dinamic și divers”, scriu cei de la National Geographic.
Mai mult decât atât, Naţional Geographic a comparat România cu Elveția și a explicat de ce turiștii ar trebui să renunțe la Alpii elvețieni pentru Carpații noștri.
„Alpii Transilvaniei oferă vizitatorilor faună sălbatică abundentă, situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și sate pitorești, fără aglomerație.
În timp ce Alpii elvețieni au fost de multă vreme destinația prestabilită pentru evadările montane în Europa, Alpii Transilvăneni ai României oferă munți la fel de maiestuoși la o fracțiune din cost. Transilvania, al cărei nume latin înseamnă „pământ dincolo de pădure”, a fost de secole o răscruce de civilizații. Influențele romane, otomane, maghiare și săsești și-au pus amprenta pe orice, de la arhitectură la bucătărie”, au scris jurnaliștii.