- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

România, destinația preferată a americanilor. Primul loc în studiul despre locurile iubite de cetățenii SUA

13 Sep, 10:04 • Bugiu ⁠Ana Maria
Americanii preferă România! Primul loc în topul clasamentului cu locațiile preferate de către cetățenii SUA.
România, destinația preferată a americanilor. Primul loc în studiul despre locurile iubite de cetățenii SUA

În ultimii ani, tot mai mulți pensionari americani aleg să se mute în alte țări din cauza costurilor ridicate de trai din SUA. Un studiu realizat de Forbes a plasat România pe primul loc în topul destinațiilor din Europa pentru pensionarii americani, subliniind că țara noastră oferă condiții favorabile pentru retragerea la pensie, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Se scrie istorie pentru români! Călătorii fără vize în SUA, mai aproape decât niciodată. Anunțul făcut de Ambasadorul României la Washington

foto: SUA

România, destinația preferată a americanilor. Primul loc în studiul despre locurile iubite de cetățenii SUA

Raportul World Population Review (WPR) evidențiază că, deși Europa este asociată cu costuri ridicate ale vieții, în special în Europa de Vest și în țările nordice, există multe țări europene care sunt accesibile, comparativ cu Statele Unite.

Din cele 50 de țări europene, dintre care 27 sunt membre ale Uniunii Europene, unele oferă costuri de trai mai scăzute, făcându-le opțiuni pentru călători, expatriați și rezidenți permanenți. Raportul din 2024 subliniază că, unele destinații din Europa pot fi costisitoare, dar altele sunt considerabil mai accesibile.

„Europa în ansamblu are 50 de țări, dintre care 27 fac parte din Uniunea Europeană. Europa este adesea asociată cu costuri ridicate ale vieții pentru călători, expatriați și rezidenți permanenți deopotrivă, în special în Europa de Vest și în țările nordice.

Cu toate acestea, în timp ce unele țări europene sunt relativ scumpe, multe altele sunt destul de accesibile, în special în comparație cu Statele Unite”, se arată într-un raport recent al World Population Review (WPR) privind cele mai ieftine țări europene în 2024.

Jurnaliștii britanici notează că, în multe țări europene, bugetul lunar individual pentru alimente este de aproximativ 300 de euro, ceea ce permite oamenilor să se bucure de mese ocazionale în restaurante fără a depăși bugetul alocat.

Costurile relativ scăzute ale restaurantelor contribuie la această flexibilitate.

În contrast, în anumite regiuni mai scumpe ale Europei, costurile de trai pot fi considerabil mai mari, dar raportul subliniază că multe țări din Europa rămân accesibile, comparativ cu alte părți ale lumii.

„Bugetul lunar individual pentru alimente este de aproximativ 300 de euro, iar oamenii se pot răsfăța să ia masa din când în când în oraș, datorită costurilor relativ scăzute ale restaurantelor”, arată jurnaliștii britanici.

Te-ar mai putea interesa și: Kamala Harris susţine că planul economic al lui Trump ar creşte inflaţia şi ar duce economia SUA în recesiune, în timp ce fostul preşedinte spune că inflaţia este deja la cote „cum puţini au văzut vreodată”