- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

România în top 10 al celor mai amendate țări de la Euro 2024. Cât trebuie să plătească FRF către UEFA

03 Jul, 15:53 • Russo George
Toate amenzile impuse de UEFA în cadrul Euro 2024 au avut ca motiv principal comportamentul inadecvat al suporterilor. În Germania, fanii echipelor naționale s-au remarcat prin aprinderea materialelor pirotehnice, scandări și afișarea mesajelor nepotrivite, fapte care au atras sancțiuni financiare substanțiale din partea organizației fotbalistice europene.
România în top 10 al celor mai amendate țări de la Euro 2024. Cât trebuie să plătească FRF către UEFA

România a fost printre echipele cele mai afectate de aceste sancțiuni. Pentru comportamentul suporterilor în primele trei meciuri de la EURO 2024, federația română de fotbal a primit amenzi în valoare totală de 84.250 de euro. Aceasta a poziționat România pe locul șase într-un clasament al celor mai sancționate echipe, realizat de New York Times.

Clasamentul amenzilor la Euro 2024

Clasamentul este condus de Croația, cu amenzi totale de 220.875 de euro, urmată de Albania și Serbia. Topul primelor zece națiuni sancționate include:

  1. Croația – 220.875 de euro
  2. Albania – 171.375 de euro
  3. Serbia – 166.625 de euro
  4. Turcia – 95.125 de euro
  5. Elveția – 91.750 de euro
  6. România – 84.250 de euro
  7. Ungaria – 82.250 de euro
  8. Austria – 59.875 de euro
  9. Polonia – 56.375 de euro
  10. Slovenia – 51.250 de euro

Cauzele sancțiunilor

Sancțiunile au fost aplicate în urma unor incidente repetate și variate. Suporterii au folosit materiale pirotehnice în tribune, au scandat mesaje considerate ofensatoare și au afișat bannere cu conținut nepotrivit. UEFA a implementat măsuri stricte pentru a preveni astfel de comportamente și pentru a menține un mediu sigur și respectuos în timpul competițiilor.

Impactul sancțiunilor financiare asupra federațiilor naționale este semnificativ, mai ales pentru cele cu resurse financiare limitate. Amenzile nu doar că afectează bugetele acestor federații, dar pun și presiune suplimentară asupra organizațiilor pentru a educa și controla comportamentul fanilor lor.

Reacțiile federațiilor și măsurile viitoare

Federațiile naționale sunt așteptate să adopte măsuri mai stricte pentru a preveni comportamentele necorespunzătoare ale suporterilor. Aceasta include campanii de conștientizare, măsuri de securitate sporite și colaborări mai strânse cu autoritățile locale pentru a asigura respectarea regulilor stabilite de UEFA.

Citește și: Vești noi pentru fermieri! Data la care se pot depune noile cereri de finanțare pentru instalațiile fotovoltaice