- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

România, lider european la conectivitate și internet. Avem deschise peste 36 de milioane de conturi

24 Sep, 21:31 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat marţi că la conectivitate şi la Internet suntem pe primul loc în Europa. Ce se întâmplă mai departe.
România, lider european la conectivitate și internet. Avem deschise peste 36 de milioane de conturi

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat că România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește conectivitatea și accesul la internet.

Cu toate acestea, țara se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în materie de servicii și competențe digitale, un paradox care, conform ministrului, se datorează statului, nu populației. Deși infrastructura de internet este performantă, lipsa aplicațiilor și serviciilor digitale accesibile și intuitive limitează utilizarea abilităților digitale ale cetățenilor, potrivit știrileprotv.ro.

Avem 9 milioane de conturi de Facebook, 7 milioane de conturi de Tik Tok, alte milioane de conturi de instagram şi vreo 10 milioane de oameni care au aplicaţii mobile de la bănci.

Te-ar mai putea interesa și: Cât costă o tabletă de 100g din faimoasa ciocolată din Dubai, devenită virală pe internet

foto: internet

România, lider european la conectivitate și internet. Avem deschise peste 36 de milioane de conturi

Aproximativ 10 milioane de români folosesc aplicații mobile ale băncilor. Aceste cifre reflectă faptul că oamenii sunt dispuși și capabili să utilizeze tehnologia, însă lipsa unei digitalizări eficiente a serviciilor publice împiedică progresul real în acest domeniu.

Problema principală, în viziunea ministrului, este incapacitatea statului de a oferi cetățenilor soluții digitale simple și accesibile, ceea ce frânează dezvoltarea competențelor digitale la nivel național. Astfel, deși România excelează în conectivitate, lipsa de suport instituțional și digitalizare a serviciilor publice rămâne un obstacol major pentru integrarea completă în era digitală.

”La conectivitate şi la comunicaii şi la Internet suntem pe primul loc în Europa, în schimb la servicii digitale şi la accesibilitate şi la competenţe digitale ne batem pe ultimele locuri la nivelul UE. E un paradox foarte mare.

Oamenii nu au cum să îşi manifeste aptitudinile digitale în momentul în care tu, stat, nu le oferi opţiuni de a folosi nişte aplicaţii intuitive şi simple”, a spus ministrul Digitalizării.

Ivan a evidențiat că românii sunt activi în mediul online, cu statistici care arată că există 9 milioane de conturi de Facebook, 7 milioane de conturi TikTok și alte milioane pe Instagram.

”Dacă ne uităm pe alte statistici avrem vreo 9 milioane de conturi de Facebook, 7 milioane de conturi de Tik Tok, alte milioane de conturi de instagram. Sunt oameni care folosesc telefonul, aplicaţiile, sunt vreo 10 milioane de oameni care au aplicaţii mobile de la bănci”, a mai spus Bogdan Ivan.

Te-ar mai putea interesa și: Românii sunt revoltați! Pensia uriașă a unui român care nu a muncit niciodată a generat scandal pe internet!