- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Romania, micul sat din SUA, unde casele se vând pe 1 dolar. Povestea inedită a localității care are același nume ca țara noastră

11 Jun, 22:39 • Adrian Popovici
În statul american Pennsylvania există un sat numit Romania. Acesta a fost explorat de către doi vloggeri extrem de cunoscuți din țara noastră: Andreea și Ion, de la HaiHui în Doi.
Romania, micul sat din SUA, unde casele se vând pe 1 dolar. Povestea inedită a localității care are același nume ca țara noastră

În statul Pennsylvania din SUA, există un sat-fantomă numit Romania, care poartă numele țării noastre. Situată într-o zonă rurală și izolată, această localitate atrage atenția prin povestea sa inedită și peisajul pitoresc, dar și prin curiozitățile pe care le oferă. Doi vloggeri români, Andreea și Ion, care au canalul de YouTube HaiHui în Doi, au explorat acest loc și au împărtășit experiențele lor neobișnuite, transmite Cancan.

Călătoria celor doi a început cu un tren de 18 ore din Chicago până în Washington D.C., urmată de o călătorie cu mașina de aproximativ trei ore și jumătate până în Romania din Pennsylvania. Cu toate acestea, au constatat că nu există opțiuni de cazare în satul România, o dovadă a izolării sale.

Creatorii de conținut au descris satul ca având străzi neasfaltate, asemănătoare celor din filmele despre viața rurală americană. De fapt, Andreea și Ion au comparat peisajul din Romania cu cel din Bucovina. „Ne apropiem de statul România. Mai avem 12 minute și deja am intrat pe un drum de țară. Peisajul e ca în România. Eu zic că suntem undeva între Cacica și Botoșana, din Bucovina, unde am crescut noi”, au spus cei doi într-un clip.

Orașul Romania
Orașul Romania

Te-ar putea interesa și: Stațiunea cu un hotel de 7 stele care acum e o ruină. De ce a fost abandonat „Vegas-ul Mediteranei”

Ce legătură este între România și Romania?

În timpul vizitei, vloggerii au descoperit numeroase case părăsite și au întâlnit doar câțiva localnici care nu știau nimic despre țara noastră , în ciuda numelui satului lor. O casă a fost vândută pentru un dolar, un preț simbolic rezultat din neplata taxelor de proprietate pentru câțiva ani.

„Această casă a fost cumpărată cu 1 dolar de cei care locuiesc în momentul de față în ea. Dacă nu îți plătești taxele de proprietate vreo 3-4 ani de zile, statul îți scoate casa la vânzare. Oricine o poate cumpăra, chiar și cu suma modică de 1 dolar. Doar că o cumperi cu istoric, trebuie să plătești taxa de proprietate din spate și dacă cei care o dețineau, proprietarii anteriori, aveau credit la bancă, o cumperi cu tot cu acest credit. Aici în România se vând case cu 1 dolar, dacă proprietarii nu-s atenți și nu-și plătesc taxele la timp”, a adăugat Andreea.

Istoria satului din Pennsylvania este la fel de interesantă ca și prezentul său. Așezarea a fost fondată în iunie 1875 de către un om de afaceri pe nume Philip Roman, care a deschis o mină în zonă. Acest lucru a atras aproximativ 100 de muncitori, majoritatea italieni. Astfel, numele localității nu are nicio legătură cu țara noastră, ci provine de la numele primului locuitor, Philip Roman.

Citește și: Top 5 destinații din Europa pe care le poți vizita cu 300 de lei pe zi. Orașul inedit din România care se află pe listă