- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

România, pe locul 11 în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice 2024. Ce urmează?

02 Aug, 17:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
România se află pe locul 11 în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice, la doar 7 zile de la deschiderea oficială, care se desfășoară la Paris.
România, pe locul 11 în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice 2024. Ce urmează?

Jocurile Olimpice 2024, de la Paris, au început foarte bine pentru echipele României. Țara noastră are în palmares 6 medalii olimpice, după doar 7 zile de competiție, depășind bilanțul de la Tokyo 2020.

Te-ar putea interesa și: Câţi bani primeşte David Popovici pentru medaliile de la Jocurile Olimpice 2024. Ce țară își plătește sportivii mai mult

foto: Jocurile Olimpice 2024

Rezultate Jocurile Olimpice, în primele 7 zile

Jocurile Olimpice

de anul acesta se anunță foarte promițătoare pentru sportivii români, care, prin trudă, ambiție și multă dorință au ajuns într-una din cea mai mare competiție sportivă din lume. Nu putem să nu menționăm neglijența autorităților în crearea condițiilor acestor oameni-minune într-ale sportului. Mai bine zis, în necrearea condițiilor.

David Popovici, acest dublu campion mondial, a avut un discurs inspirațional, în care a „tras de ureche” autoritățile pentru neimplicarea lor în formarea și dezvoltarea sportivilor din România.

Cu toate acestea spuse, românii au avut un început fantastic la Jocurile Olimpiced e la Paris. Prima medalie de aur a României a fost câștigată de David Popovici, la 200 metri liber, urmând și ca echipa Marian Florian Enache și Andrei Sebastian Cornea să urce podiumul la dublu vâsle masculin.

Argintul a fost obținut de 3 ori:

  • Ancuța Bodnar și Simona Radiș, la dublu vâsle feminin
  • Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, la dublu rame feminin
  • Gianina Van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle, categorie ușoară

Bronzul a fost obținut de David Popovici, la 100m liber.

Cu aceste 6 medalii, România este acum pe locul 11 în clasamentul pe medalii, de la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris. Suntem nerăbdători să vedem cum se va încheia această competiție și le urăm succes tuturor sportivilor care ne reprezintă țara.

Cum a fost bilanțul medaliilor la Tokyo 2020

La Tokyo 2020, România a ocupat locul 46, în clasamentul pe medalii, cu patru câştigate.

Medalie de aur:

  • Canotaj Ancuţa Bodnar, Simona Radiş (dublu vâsle feminin)

Medalii de argint:

  • (patru rame fără cârmaci masculin) Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari
  • (dublu rame masculin) Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă
  • (spadă) Ana Maria Popescu

Te-ar putea interesa și: Cât cântărește și ce preț are medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris. Din ce material este făcută, de fapt