România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze până la sfârşitul sezonului de vară, iar acesta va ajuta la pregătirea pentru iarnă, a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze şi Energie.
Te-ar mai putea interesa și: Câți bani face Transgaz din livrarea gazelor în 2024-2025? Decizia luată de ANRE
foto: România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze
Franck Neel a explicat cum, până la finalul verii, România va fi la un nivel de 90% grad de umplere. Chiar dacă iernile de acum nu mai sunt atât de friguroase, vestea aceasta îi determină să nu se gândească la riscurile cu privire la partea de acoperire a cererii sau de aprovizionare în țara noastră.
„Aţi văzut că deja la sfârşitul lui iunie am depozitat mai multe gaze decât anul trecut. Asta doar noi, OMV Petrom.
Deci România va fi la un nivel de 90% grad de umplere până la sfârşitul sezonului de vară, ceea ce ne ajută foarte mult să ne pregătim pentru iarnă.
Ştim că iernile acum nu mai sunt aşa de friguroase. Tendinţa este ca iernile să fie mai blânde, dar sigur vor fi şi zile cu consum de vârf, când vom avea un consum foarte mare, dar nu în totalul sezonului de iarnă.
În orice caz, nu anticipăm niciun fel de risc cu privire la partea de acoperire a cererii sau de aprovizionare, nici în România, nici în regiune”, a spus Franck Neel, întrebat de jurnalişti cum se pregăteşte România pentru sezonul de iarnă.
Potrivit acestuia, compania are obligaţia de a ajunge la 5 TWh până la sfârşitul verii, iar în prezent se află la un grad de umplere a depozitelor de 3,2 TWh.
„Am injectat o capacitate foarte mare în iulie, deci suntem în grafic, nu cred să fie probleme.
Cu privire la cerere, cererea în trimestrul unu a fost destul de mică din cauza iernii blânde, dar am constatat o creştere a cererii în timpul verii, ceea ce totuşi e o veste bună. Înseamnă că producţia industrială îşi revine.
Prognoza noastră e una stabilă până la sfârşitul anului şi anticipăm o redresare destul de bună pe partea de B2B (Business-to-Business n.r.), care a fost un pic în urmă anul trecut”, a mai spus Franck Neel.
Te-ar mai putea interesa și: Gazele se scumpesc de la 1 iulie. ANRE a aprobat noile tarife