- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

România, vedetă în topul unei liste de Cartea Recordurilor. Investiții uriașe de la gigantul britanic în țara noastră!

16 Oct, 15:44 • Bugiu ⁠Ana Maria
România devine o destinație atractivă pentru investitorii străini. Compania britanică, cunoscută pentru „fish and chips,” își caută francizați și oferă oportunități de afaceri promițătoare în domeniul gastronomiei.
România, vedetă în topul unei liste de Cartea Recordurilor. Investiții uriașe de la gigantul britanic în țara noastră!

România devine o destinație din ce în ce mai atrăgătoare pentru investitorii străini, ocupând o poziție fruntașă pe lista unei companii cunoscute din Cartea Recordurilor. Gigantul britanic Harry Ramsden’s, renumit pentru preparatul său emblematic „fish and chips” (pește și cartofi prăjiți), plănuiește să se extindă pe piața românească, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Prețul untului a atins un nivel record la finalul anului 2024, în Europa și SUA, din cauza scăderii producției de lapte și a creșterii costului pentru furaje

foto: recorduri

România, vedetă în topul unei liste de Cartea Recordurilor. Investiții uriașe de la gigantul britanic în țara noastră!

Harry Ramsden’s, cu o istorie de aproape 100 de ani și recunoscut pentru recordurile sale din Guinness World Records, își pregătește intrarea în România printr-un sistem de franciză. Reprezentanții companiei au anunțat că România se află pe lista priorităților lor datorită lipsei unei competiții locale în domeniul gastronomiei britanice.

Astfel, iubitorii de gastronomie britanică vor avea ocazia să savureze preparate autentice din pește și cartofi prăjiți, într-o atmosferă care reflectă tradiția și calitatea specifică lanțului Harry Ramsden’s.

„Căutăm pentru România un francizat care are și infrastructura pentru a putea livra produsele”, au transmis acum reprezentanții companiei, potrivit Profit.ro.

Compania britanică Harry Ramsden’s, cunoscută pentru celebrele sale preparate „fish and chips,” plănuiește să se extindă pe piața românească, având în vedere deschiderea unui restaurant în București și în alte orașe cu peste 200.000 de locuitori.

Cei care doresc să se alăture rețelei Harry Ramsden’s trebuie să știe că taxa de intrare în franciză este de 150.000 de euro, iar nivelul total al investiției necesare variază între 300.000 și 400.000 de euro, în funcție de dimensiunea restaurantului. Franciza va fi încheiată pe o perioadă de 10 ani, iar un restaurant poate genera o cifră de afaceri anuală estimată între 1,5 și 1,8 milioane de euro.

Povestea Harry Ramsden’s a început în 1928, cu o investiție modestă de 150 de lire sterline. Fondatorul a deschis un mic magazin lângă stația de tramvai din Guiseley, West Yorkshire, iar trei ani mai târziu a inaugurat primul restaurant. În vara anului 1952, Harry Ramsden’s a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, stabilind recordul pentru cele mai multe porții de fish and chips servite într-o singură zi, cu nu mai puțin de 10.000 de clienți care au comandat în acea zi.

Te-ar mai putea interesa și: Record la investiții! Peste 3,5 miliarde lei în ediția a cincea FIDELIS din 2024, anunță Ministerul Finanțelor